Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Kvalhjälten klar för ny klubb

August Berg.Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

I våras sköt han det avgörande målet när Leksand tog steget upp i SHL.
Idag blev August Berg klar för bottenlaget i HockeyAllsvenskan, Södertälje, som därmed stärker upp laget ännu mer, efter alla värvningar den senaste månaden.

Den 20-årige backen spelar i SSK resten av säsongen.
– I August får vi en tvåvägsback med bra egenskaper i form av engagemang och karaktär. Han stärker upp backsidan och ökar konkurrensen där, säger SSK:s sportsligt ansvarige Micke Samuelsson.

Tanken är att Berg spelar i SSK resten av säsongen, för att sedan återvända till Leksand. Där har han kontrakt till och med 2021.
– -Jag är glad att vi har hittat en lösning för Augusts skull. August har ju bara spelat en halv säsong på seniornivå i sin karriär, och han behöver därför få spela många matcher för sin utveckling. Södertälje SK var ett riktigt bra alternativ i den här situationen, och det ska bli intressant att följa Augusts utveckling under säsongen, säger Thomas Johansson, sportchef i Leksand.

Berg har noterats för 17 SHL-matcher denna säsong, och på dessa gjort två assist.
Under förra säsongen i HockeyAllsvenskan spelade 19 matcher. Men hans genombrott kom under kvalspelet, där han sedan fick avgöra den avgörande matchen mot Mora, i sudden death.