Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Defensivt möte efter FBK-matchen

Foto: Bildbyrån

Försvarsspelet ska börja prioriteras, nästan totalt.
Malmö Redhawks höll ett möte idag, och hade en frivillig isträning efter det.
– Jag är trött på att säga det, men vi spelar bra. Däremot släpper vi alldeles för billiga mål, säger Emil Sylvegård.

Alla är rörande överens om vad problemet är.
Men nu handlar det om att också göra det.
Enligt Emil Sylvegård, som själv inte valde att gå på is idag, så handlar det för varje individ om att gå till sig själv.
– Var och en måste bestämma sig. Försvaret är nummer ett. Vi måste börja prioritera försvaret. Det övriga får komma i andra hand.
– Vi måste få ner antalet insläppta i varje match nu. Släpper man ett eller två mål har man alltid chansen att vinna, menar Sylvegård.

Men räcker det att kalla till möte?
– Vi måste prata om det så klart, men givetvis handlar det om att uträtta det också ute på isen. Vi måste vara starkare framför mål. Ska vi avancera uppåt handlar det om att vinna matcher. Vi står ju bara och tittar på, när Färjestad gör ett av målen igår. Det håller inte!

Hur bra har du själv varit?
– Ska jag vara ärlig så blev jag förvånad den första landslagsuttagningen i november. Då hade jag inte varit bra. Men sedan har det ändå känts bättre.
– Efter Röglematchen, som alltid är lärorik, så hittade jag tillbaka lite. Men där i Ängelholm var jag alldeles för fokuserad på att vara fysisk, istället för att hitta en balans. Det är en bit jag tycker att jag tappat, så därför piskade jag igång mig själv lite väl mycket då, och då blev det istället en massa onödigt kladdande, säger Sylvegård självkritiskt.

Hur Redhawks formerar laget mot Linköping imorgon avgörs på matchdagen.
Eftersom man valde en frivillig träning idag, så väntar obligatorisk matchvärmning imorgon.