Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Maktdemonstration av Björklöven

Björklöven fick jubla igen.Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Björklöven ställdes inför en riktig utmaning ikväll.
BIK Karlskoga borta är en av de tuffaste bortamatcherna i serien. Det klarade man också.
Umeås stolthet rusar mot en allsvensk final med stormsteg, även om det är halva serien kvar.
Dagens seger var en maktdemonstration.

Det är ingen tvekan om att det har kuggat i för Löven den här säsongen.
Laget har med all rätt hyllats. Man har det mesta. Bra målvakt, bra backar och bra forwards. Dessutom har man skaffat sig en bred, och man har förmågan att komma tillbaka i matcher. Idag tappade man 0-2 till 2-2. Ändå glider man ifrån och vinner med 5-2.
Starka papper.
Det är långt till en allsvensk final, men man har skaffat sig ruskigt bra förutsättningar.
56 inspelade poäng på 24 matcher är en bra bit över det magiska snittet på 2.0, som brukar räcka till en plats bland de två främsta.
Det är kanske sju-åtta matcher för tidigt att börja räkna på snitt för att vara topp2, men man har onekligen skaffat sig förutsättningar.
Dessutom är Karlskoga helt rätt lag att slå. Ska man förlora är det bättre att göra det mot Västervik och den typen av lag, som ändå inte hotar uppe i toppen.
För förlora gör alla lag.

Jag snudd på räknar med att Björklöven är ett lag i den allsvenska finalen i mars. Jag vet att fansen i Umeå blivit besvikna så många gånger, så de vågar absolut inte ta ut något förrän vi verkligen står där.
Jag konstaterar dock att dagens bortaseger i Karlskoga, mot BIK var ruskigt stark och gav laget ett stort steg mot något klubben inte upplevt på mycket, mycket länge.