Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Många är bättre än någonsin – Örebro leder serien

Örebro fick jublar ikväll igen.Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

15 av 18 poäng inspelade senaste sex matcherna.
Sjätte matchen man vänder underläge när motståndarna tagit ledningen i matchen.
Roliga att titta på.
Ett lag det strålar om.
Fattas bara när man spelat in 43 poäng på 20 matcher, och leder serien.
Men faktum är att det är många spelare i Örebro som nog slår i sitt tak och just nu sätter personbästa.

Det är många spelare, om man tittar igenom Örebros lag, som spelar på en oerhört hög nivå. Det har kuggat i för enormt många spelare i truppen under den här säsongen.
Det går säkert att peka ut, uppåt 13-15 spelare som spelar på sin absolut högsta nivå som spelare.
Dessutom spelare sådana spelare som Sakari Salminen, som varit med om mycket i sin karriär tidigare på en ruskigt hög nivå.

Varför har det blivit så?
Det enkla, och förmodligen rätta svaret är de tre tränarna Niklas Eriksson, Christer Olsson och Jörgen Jönsson har fått jobba på, alla i laget har fått sin roll, och alla är delaktiga.
Det spelar ingen roll om det är junioren Linus Öberg, eller Mathias Bromé som är värvad som spets. Alla bidrar. Öberg är ett exempel på en doldis som verkligen slagit sig in, och dessutom gör det bra.
Sedan har laget en ruskigt vass målvakt, som hela tiden ger laget chansen att vinna matcher. Dominik Furch har varit en jättebingo av sportchef Niklas Johansson, och alla rapporter redan innan sa att han skulle vara bra. Otroligt bra scoutat, och det kommer knappast behövas någon panikvärvning den 15 januari på målvaktssidan, som kostar mycket pengar.

Om jag tidigare idag målade ut Rögle som ett lag som bör klara topp6, så bör ett lag som Örebro kunna sikta ännu högre.
Topp4 är absolut helt rimligt. Örebro kan bli riktigt vassa framåt våren i ett slutspel. Och får de hemamfördel genom matchserierna, så är de en riktig joker.