Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Komarek i träning – Alsenfelt missar

Foto: Bildbyrån och Johan Svensson

Oscar Alsenfelts incident med brödkniven tvingar honom till vila mot Växjö också.
Däremot är Konstantin Komarek i träning igen. Men är bara i början av träningen
– Han är inte i speldugligt skick, men det går åt rätt håll, säger Peter Andersson.

Konstantin Komarek har varit borta från spel i närmre en månad. Hans skada har det varit locket på kring, och ingen säger något officiellt.
Men idag var han alltså med på träningen.
Peter Andersson om en comeback:
– Säg, tio dagar på ett ungefär. Det kanske vi kan hoppas på. Nu hade han en så kallad bra dag idag och ser pigg och glad ut. Han ser klar ut i ögonen. Det är roligt att se.

Men inget spel imorgon?
– Han är inte ”fit” och i speldugligt skick. Men det går onekligen åt rätt håll, säger Malmöcoachen.

Oscar Alsenfelt då?
– Nej, inte imorgon. Men vi diskuterar lördag, men jag har samtidigt svårt att se det, när han inte kan träna. Det blir svårt när han inte kan ha handsken på sig, och infektionsrisken är stor. Vi får se, men inte imorgon. Jag känner mig trygg med Volden som gjorde en bra insats mot Örebro.

Vad tycker du om brödkniven i restaurangen?
– Ha, det får man väl se som ett litet olycksfall. Man får lära sig något av det, och det är tråkigt att vi inte kan ha ”Ogge” i vårt lag.

För Andersson blir det därmed samma folk att tillgång som senast i Örebro.
Laget kan bli identiskt.
– Vi kör nog på några minuter till med et laget. Vi vill ge dem tid och sedan kan det så klart hända saker, och vi har en plan B. Men vi utgår från detta nu.

Växjö?
– Vi vet att det brukar vara jämna matcher. Vi vet vad de är bra på och i området runt mål behöver vi vara starka. De har kvalitet i sitt spel som vi vet om.

Senast var de stukade, nu är de på uppgång. Tankar?
– Vi ser alltid Växjö som ett riktigt bra lag. Som jag sa, det brukar vara jämna matcher. Kanske inte under deras ”superår”, men annars är det jämt och vi vet vad som väntar, säger Peter Andersson.