Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Södertälje värvar klassmålvakt

Justin Pogge.Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Södertälje stärker upp målvaktssidan, och gör det rejält.
Meriterade Justin Pogge är klar som ny målvakt i klubben.
– Det vi försöker göra här i SSK är att öka konkurrensen på alla positioner, säger Mikael Samuelsson sportsligt ansvarig i SSK.

Pogge har inte spelat några matcher denna säsongen.
Men nu väntar alltså allsvenskt spel för Pogge, som spelat i SHL de senaste säsongerna, bortsett en KHL-säsong i Bratislava.
– Det är en kille som kommer att bidra med trygghet och proffsighet. Jag pratar ofta och gärna om att man ska ha rätt karaktär och det är superviktigt när vi signar spelare till SSK och det är något som Justin verkligen står för, säger Samuelsson.

Kontraktet med målvakten gäller säsongen ut.
SSK har inte deklarerat om man tänker göra någonting mot de två befintliga målvakterna i truppen, Alexander Sahlin och Fredrik Bergvik.
Men enligt Samuelsson handlar det om att öka konkurrensen även på målvaktsposten.
– Vi har tidigare under hösten stärkt upp truppen på både back- och forwardssidan och nu väljer vi att plocka in rutin på målvaktssidan i form av Justin Pogge, säger han