Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Slutspelsgrinigt i Behrn Arena

Örebro bröt sin dystra svit mot Malmö hemma.Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Grinigt och mycket känslor.
Trots att det var match 18 i SHL:s grundserie i mörkaste november, så andades det oerhört mycket slutspel när Örebro slog Malmö Redhawks med 3-2.

Redan i första perioden så märktes det att det var ganska grinigt. Det tog inte lång tid innan första dubbelutvisningen kom, och sedan var det totalt tre dubbeltvåor.
Örebro ägde också första perioden rätt ordentligt. Man fick 2-0, men egentligen var det bara där och då som Örebro lite dikterade detta.
Malmö växte in i matchen och att man gick upp till 2-2 var faktiskt ganska rättvist. Känslan var lite att bortalaget hade fått matchen dit man ville då.
När Händemark tryckte upp 2-2 i början av tredje så var det på väg åt det hållet som det har slutat här i tre raka år. Med en bortaseger.
Men en fin individuell prestation av Sakari Salminen avgjorde den här matchen.
Nu är Örebro serieledare, igen. Så det är inget snack om att detta är ett av de bättre Örebrolagen man sett på flera säsonger, kanske någonsin.
Det hår oerhört fort när man går till attack.
Dessutom litar man extremt hårt på varandra i de bakre leden.
När laget saknade Rasmus Rissanen så fick de andra backarna mer ansvar, och även om man kunde ana tendenser till trötthet, så var det ändå rätt säkert man stängde igen det här, bortsett Frederik Storms feta chans till 3-3 som dansade på mållinjen.

Att känslorna skulle vara så starka den här lördagen var inte riktigt vad jag hade väntat mig.
Men bortsett att det var enormt många avblåsningar, och blev en sen match, så var det underhållning att titta på det här. När matcherna blir så här jämna och tajta, så känns det som att det passar Malmö, men idag fick man se sig slagna ändå.
Kanske borde man fått någon pinne, men så blev det alltså inte.

Örebro vann nu i Behrn Arena mot Malmö för första gången sedan 2016-10-07.
Då vann Örebro med 5-4. Sedan dess har alltså Redhawks fem raka segrar. Nu tog den sviten slut.

Örebro-Malmö
1-0 03.22 Aaron Irwing (Bagenda, Öberg)
2-0 07.29 Shane Harper (Pilö, Bromé)
2-1 28.04 Jesper Jensen Aabo (Arell, Händemark)
2-2 44.01 Fredrik Händemark (Storm, Bryggman)
3-2 49.25 Sakari Salminen (Bromé, Irving)
Publik: 5451