Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

De gamla SHL-lagen beter sig som rena bottenlag

Foto. Bildbyrån

14. AIK – i SHL 2014.
13. Södertälje – i SHL 2011.
12. Mora – i SHL 2019.
Där har ni HockeyAllsvenskan tre sämsta lag, av tabellen att döma, och ja, det finns faktiskt klara skäl till att de ligger där de ligger.
Lagen beter sig nämligen sig rena bottenlag.

AIK bara radar upp förluster. Nu har man förlorat åtta raka matcher. AIK:s problem är att de faller ihop som ett rent korthus, när det väl börjar gå emot.
Vi såg det i Karlskoga häromdagen. Vi såg det mot Timrå idag. Ja, och vi har egentligen sett det hela säsongen.
Hur är detta laget egentligen tränade? Känslan är att man inte orkar. Har man tränat fel?

Södertälje, ja de vann ju faktiskt ikväll efter sudden death.
Men varenda SSK-supporter är väl förmodligen rätt irriterad ändå. Man hade nämligen 2-0 på Kristianstad och tre poäng på väg in på kontot.
Då tappade man 2-0 till 2-2 på bara någon minut.
Klart utmärkande för ett bottenlag, att inte kunna hålla ihop det.

Mora är ett annat, ja vad ska vi kalla det, sorgebarn.
När man ser rutinerade backar som Adam Masuhr och Viktor Amnér gör uppspel som går rakt i gapet på Hästenspelare, så blir det svårt.
Jag tänkte att backsidan med rutinerade pjäser som ovan nämnda och Tomas Skogs skulle ge Mora en trygghet som nya i HockeyAllsvenskan.
Men det är precis de där spelarna som svikit totalt.

Det här är tre lag som verkligen har saker att fundera på. Att släppa så billiga mål, och inte ha förmågan att kunna knyta ihop säcken är bottenlagsbeteende, som man måste komma ifrån. Så snart som möjligt, annars blir det bottenkamp hela säsongen.