Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Jag trodde verkligen han skulle lyckas

Ville Leskinen.Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Under eftermiddagen stod det klart.
Ville Leskinen lämnar Färjestad.
För mig kom det inte som en chock. Ja, i alla fall inte nu. Hade ni frågat mig i somras hade jag sagt, och sa någonting helt annat.
Då var jag helt säker på att finländaren skulle lyckas.

När Ville Leskinen värvades till Färjestad i somras, strax efter midsommar, så var det en ”Håll käften-värvning”. Man hade tappat massor av spelare, men också dragit in flera miljoner.
Man valde att investera det i en spelare som var eftertraktad, och som valde bort feta kontrakt i KHL och Schweiz, för att ta två säsonger i Färjestad.
Det är klart att FBK fick lasta pengar på honom. Men man hade också råd. Man ville helt enkelt investera i ett någorlunda säkert kort.
Leskinen hade under sin tid i Kärpät varit på en nivå som Esa Keskinen och Juha Riijhijärvi var på sin tid i den finska ligan.
En finsk spelare som varit så högt i den finska ligan, har nämligen inte värvats till SHL av den digniteten, sedan dess.

Men jag hade fel.
Färjestad hade fel.
Leskinen överskattade uppenbart vad SHL är för liga. Det har gått alldeles för snabbt för honom och hans offensiv har inte levererat.
För en tid sedan rapporterade jag och min podd-kollega, Sanny Lindström att Leskinens trivsel i Karlstad inte var hundraprocentig.
Klart det är så. Han kände ju att han inte levererade.
Då förnekades det, så klart, av både ledare i FBK och av Leskinen själv.
Skulle man fråga nu, eller om ett tag, när det fått lite perspektiv, så är jag övertygad om att Leskinen skulle medge att han vantrivts med sin tillvaro. Inte nödvändigtvis att han vantrivts med staden, med lagkamraterna, men när det inte fungerar på isen, då trivs man inte.
Speciellt inte när man har sådana förväntningar på sig, har fått en hög sign on och en hög lön.

Färjestad får nu gå vidare. Leskinen får nu gå vidare.
En hel del pengar har givetvis kastats i sjön. Men det finns också kvar pengar, på lönen som återstod.
Dessutom har FBK gjort så pass goda affärer på sina spelare det senaste året, så man kan kosta på sig ett ekonomiskt bakslag, som det trots allt blir.