Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Säsongens mest väntade nyhet

Dick Axelsson.Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Dick Axelsson är nu klar, och presenterad av Djurgården.
Förmodligen den mest väntade nyheten den här hösten, att comebacken skulle ske. Från och med 20 november börjar han träna med Djurgården och är tillgänglig för spel så snart tränarna tar ut honom efter det datumet.
– Jag är medveten om att han just nu inte är grundtränad och förväntar mig inte att han nu direkt spelar på den nivån, eftersom han inte har tillhört någon SHL-klubb i träning, säger sportchef Joakim Eriksson.

Kontraktet är skrivet resten av denna säsongen, och tanken Djurgården har är givetvis att man ska få en lika bra spelare som man hade i slutspelet, när man spelade SM-final mot Frölunda.
– Vi väljer att plocka in Dick eftersom vi vill addera det spelet och ledarskapet han stod för under andra halvan av fjolårssäsongen. När Dick är tillräckligt grundtränad, känner inspiration, engagemang och glädje är han i mina ögon en av SHL:s fem bästa forwards, säger Eriksson.
– Han har erfarenhet och hög kravställning på både sig själv och sin omgivning. Dick är också tydlig med att han vill vinna SM-guld med Djurgården och det gifter sig väl med vår egna målsättning, fortsätter han.

Den profilstarka forwarden har under hösten ägnat tid åt familjen, men även arbetat för SVT Sport som expert.