Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Kristianstad värvar SHL-back

Malte Setkov.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Kristianstad värvar från SHL.
Enligt säkra källor till Kvällsposten är Malmö Redhawks back, Malte Setkov, klar för klubben.
Det handlar om en ren övergång.
Tanken är att Setkov ska spela med KIK resten av denna säsongen.

Malte Setkov har varit ombytt i samtliga matcher för Malmö Redhawks denna säsongen. Han har snittat ungefär tio minuter per match, men när Matias Lassen kommer tillbaka i spel blir konkurrensen hård och då kan allsvenskt spel bli en positiv lösning för den 20-årige backen, som så sent som i höstas skrev kontrakt med Redhawks till 2022, som nu får ett tillfälligt avbrott för allsvenskt spel.
– Vi tycker att Malte har tagit jättestora steg och är säkra på att han kan utvecklas till en toppback i den här ligan. Han har alla verktyg och visar gång på gång prov på sin stora skicklighet, sa Patrik Sylvegård då.
Uppgifter till Kvällsposten säger också att man diskuterat om att ta hem Linus Cronholm från Karlskrona, men i dagsläget är ingenting helt klart.

Eftersom Kristianstad har spelat ut alla sina ”lånekort” med Marcus Sylvegård från Växjö och Röglespelarna Jakob Bondesson och Kevin Wennström, så handlar det nu om en ren övergång.
En tillfällig sådan. Men utgångsplanen nu är att Setkov spelar i Kristianstad resten av säsongen, och hoppar på sitt Malmökontrakt till nästa säsong.
Skulle det ske förändringar kan man registrera en ny övergång.
I Kristianstad gjorde man idag plats för en ny back, då Robin Axbom lämnade klubben, på grund av bristande speltid.

Det hela förväntas bli officiellt under tisdagen.