Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Klart – Filander lämnar Malmö efter säsongen

Martin Filander och Peter Andersson.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Martin Filander kommer inte att vara assisterande tränare i Malmö Redhawks nästa säsong.
Det står klart idag.
– Jag har haft fantastiska år i klubben och hoppas självklart att den sista tiden blir den absolut bästa, säger Martin Filander själv i en kommentar till Redhawks hemsida.

Att han inte skulle stanna har varit på gång ett tag.
Han tackade tidigt nej till en fortsättning för att han ville avvakta. Nu väljer Redhawks att tidigt gå ut med att han inte blir kvar.

Var han hamnar nästa säsong är oklart. Men mycket pekar på att det är Södertäljes bås som Filander hamnar. Han har ett hus i Åkers Styckebruk och kommer därifrån. Det är bara ett stenkast från Södertälje, som kommer att söka en huvudtränare till nästa säsong.
– Efter denna säsong hungrar jag efter en ny roll med nya utmaningar, säger Filander kortfattat i en kommentar.
Men något nytt jobb är inte klart.
– Det får bli en process som nu har sin gång, säger Filander.

Nu får Redhawks ge sig ut på jakt efter en assisterande tränare i lugn och ro, och jobba på en lösning. För Martin Filander väntar en sondering av marknaden.
– Jag har ärligt talat ingenting klart. Men jag är sugen på en ny roll, säger han.

Kan du göra detta under tiden du jobbar med Redhawks?
– Jag har lovat och kommer göra precis allt för Malmö den här tiden. Vad jag ska göra nästa säsong är något jag kommer att få göra på min fritid, men mitt jobb i Malmö kommer vara hundra procent fokus.