Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Björklövens drag – plockar in klasscenter

Fredric Weigel i AIK:s tröja förra säsongen.Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Björklöven rustar.
Igår blev det klart med Gustav Bouramman, som förstärker backsidan.
Men satsningen fortsätter även på forwardssidan.
Enligt säkra källor till SportExpressen har klubben nu klart med Fredric Weigel, som därmed lämnar sin finska klubb, för att flytta till Umeå.

Fredric Weigel har varit en pålitlig poängmaskin i HockeyAllsvenskan, de tre senaste säsongerna. Två år i Södertälje, och förra säsongen var han en bärande poängspelare för topplaget AIK.
Det handlar dessutom om en riktig retsticka som är som hetast i slutet av säsongen, vilket gav Oskarshamn en hel del energiläckage förra säsongen i den allsvenska finalen.

Efter säsongen lämnade Weigel AIK och Sverige för att spela i Finland. Men där har det knappast blivit den succé som Weigel och finska klubben Jukurit hoppats på.
På 17 matcher i Liiga har det blivit fyra poäng, för den normalt sett mycket poängstarka centern.

Björklöven fyllde i oktober på med centern Tyler Vesel. Nu blir det alltså ytterligare en offensiv center in i laget som spetsar till ordentligt.
Om allt går som det ska kan Weigel vara spelklar redan till lördagens heta toppmöte mot MoDo i Örnsköldsvik.