Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Skadan som inte fick ske

Gustaf Lindvall tittas till av Jonathan Pudas.Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Skellefteås Gustaf Lindvall har haft en briljant start på säsongen.
Idag skadade han sig mot Luleå, och det är ungefär den skadan på en spelare i Skellefteås lag som man absolut inte ville ha.
I det här läget hade man nog hellre kunnat undvara Jocke Lindström, före att Lindvall skadade sig.

Med sina 92.68 i räddningsprocent och 1.99 insläppta per match är Lindvall en av seriens absolut bästa målvakter.
Signalerna nu är att Lindvall kommer att behöva gå på kryckor de närmsta dagarna, för att avlasta sin skada, som alltså inte är en skada mot huvudet för pucken han fick i masken, utan det är en annan skada.

Oavsett vad det handlar om så ställer det till det rejält för Skellefteå.
Kvar finns nu bara Oskar Östlund, som knappast imponerat och som egentligen bara är med för att täcka upp för Mantas Armalis.
Armalis är förvisso på väg tillbaka, men nu är risken att Skellefteå kommer skynda på den processen efter hans operation. Då blir situationen stressad och man får verkligen hoppas att de inte tar några risker.

Lindvall har vunnit många poäng åt Skellefteå den här hösten och även om Armalis är en bättre målvakt än Oskar Östlund, och man får in honom relativt snart, så är det en bra bit till form, och en rejäl bit till toppform.
Det kan kosta Skellefteå många värdefulla poäng i den tabell som betyder så mycket, i varenda match, oavsett att serien har 52 omgångar.
Bara att böna och be för att Lindvall snabbt är tillbaka.
Att tappa en av seriens bästa målvakter smärtar, oavsett hur bra laget spelar.