Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

En nödvändig förändring – men tillräcklig?

Ulf Lundberg.Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Ulf Lundberg är inte längre Södertäljes tränare.
Han blev först i svensk elithockey den här säsongen att få sparken.
En ruggigt väntad åtgärd från SSK, som nu låter Nichlas Falk och Dennis Bozic tar över med delat ledarskap.
Räcker verkligen det?

Södertälje ligger sist i HockeyAllsvenskan.
Därför var det nödvändigt att man förändrade. Dessutom hintar ordförande Christer Åberg om att det kan ske ytterligare förändringar.
– Det som händer just nu är att vi tittar på vilka möjligheter som finns när det kommer till att tillföra spelare och eventuellt ytterligare tränare till truppen. Pga av den skadesituation som råder så jobbar vi aktivt med att hitta förstärkningar på spelarsidan, men vi utesluter inte heller att det kommer ske förstärkning på tränarsidan, säger Åberg.

Södertälje är i starkt behov av fler ledare.
Att gå ner från tre, till två, när man saknar sportchef var förvisso nödvändigt då Lundberg inte längre fick ut något av laget, men nu måste resurser läggas på att få in ny energi i form av en ny tränare.
Falk och Bozic har trots allt varit med i den dagliga verksamheten hela den här säsongen, och även tidigare, Så för spelarna blir det bara en person mindre i staben över tid.
På kort tid blir det självklart så att man kan få en effekt av det bara hänt något.

Jag tror Södertälje lär lägga rätt stora resurser på att hitta en förstärkning på ledarsidan.
Man vore dumma annars.
När det gäller spelartruppen så behövs även där förändringar. Att ersätta skadade Alexander Falk borde vara av högsta prioritet.

***

Hör på senaste avsnittet av Sanny & Svensson här: