Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Sam Lofquist tillbaka i svensk hockey

Sam Lofquist i Djurgården.Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Sam Lofquist återvänder till svensk hockey, och ska för första gången spela SHL-hockey.
Ikväll presenterades han som nyförvärv hos jumbon Linköping, som därmed har inlett SHL-säsongen med att värva två spelare, och skicka iväg en.
– Sam har stor erfarenhet av spel i Europa och har således en i sammanhanget kort anpassningsperiod, säger klubbens General Manager Niklas Persson.

Sam Lofquist, som har ett väldigt svenskklingande namn, värvades av IK Oskarshamn 2012.
Han spelade sedan ytterligare en säsong i Småland, i HockeyAllsvenskan, innan en annan klubb som också spelade i allsvenskan på den tiden, Djurgården, värvade honom.
Sedan dess har han huserat i Finland, Ryssland, Schweiz, en vända hem till AHL, innan säsongen avslutades i kinesiska KHL-klubben Kunlun Redstar förra säsongen.
Den här säsongen har han varit klubblös.
– Jag är väldigt exalterad över att komma tillbaka till Sverige och jag ser fram emot att representera Linköping för resten av säsongen. Jag har pratat med Niklas Persson och jag tycker att Linköping kan erbjuda mig en bra roll och jag ser fram emot att komma igång och bidra till laget, säger Sam Lofquist till LHC:s hemsida.

Kontraktet är skrivet över resten av säsongen.
– Sam är en spelare som har kvaliteter som gör att han kan användas i alla spelformer. Han har också ett bra skott som vi hoppas kunna nyttja i offensiva situationer, säger Niklas Persson.

Tidigare under säsongen har man värvat Adam Helewka och innan dess fick Nick Sörensen lämna LHC.