Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Så går det för svenska lagen i slutspelet

Foto: CHL

Två svenskmöten, och i november kommer Frölunda och Färjestad att mötas tre gånger.
Minst två svenska lag kommer att gå vidare till kvartsfinal, men två lag kommer också att åka ut.
Så här tror jag att de svenska lagen kommer att gå i åttondelsfinalerna av CHL, som lottades idag.

LULEÅ – BERN
Jag såg ett Malmö som lyckades radera ut Bern fullständigt förra säsongen. När man inte gav stjärnorna tid, så var de ett rätt enkelt byte. Jag tror Luleås press passar Bern illa.
Jag tror Luleå går vidare.

SKELLEFTEÅ – DJURGÅRDEN
Ser man till hur det ser ut i seriespelet så är det Skellefteå som går vidare. Frågan är dock hur det blir över ett dubbelmöte. Otroligt svårtippat. Skellefteå vann nu i serien, på bortaplan, men i CHL har man  blandat och gett. Ungefär som Djurgården. Men om Gustaf Lindvall spelar på nivån som han visat nu så går Skellefteå vidare.

FRÖLUNDA – FÄRJESTAD
Rivalmöte, inte derby. Rolig match! Färjestad är rejält målglada och verkar ha en formkurva som pekar upp. Frölunda satsar hårt och vill verkligen vinna CHL.
Men över två matcher tror jag målglad Färjestad kan dra det längsta strået. Utan att egentligen  kunna peka konkret på varför, då det är två jämna lag.

Det finns en stor chans att vi får se minst  ett svenskt lag, långt fram i den här turneringen även  i år. Men min favorit till titeln är Red Bull München. Ett fysiskt lag, med mycket skicklighet. Ett svårslaget lag, framför allt hemma. Jag tror man hade vunnit redan förra året om det inte varit för att finalen spelats mot Frölunda i Göteborg.