Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Anderssons pik inför Frölundamatchen

Redhawks huvudtränare Peter Andersson.Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Svenska mästarna på bortaplan.
Laget som såg till att Redhawks säsong tog slut i mars förra säsongen, Frölunda, är vad som väntar.
Peter Andersson vet vad som väntar, och på en direkt fråga vad han tänker när han hör Frölunda är det spontana svaret en pik till det stjärnfyllda gänget.
– Det måste vara jävligt tufft att betala ut löner till det laget om man jobbar på ekonomisidan, säger han.

Under natten har Malmötränaren ägnat sig åt att summera insatsen mot HV71.
Ännu en gång landar han i samma analys som igår. Hans lag gjorde en bra insats.
– Jag är ännu mer övertygad idag. När jag tittar på bra och dåliga saker vi gör i den matchen så är det en ganska stor övervikt på det som är bra, säger han.
– Det är också vad jag påpekar för mina spelare när de kommer hit. Vi ska fortsätta ha en bra energi i gruppen som vi har nu, för det känns ganska bra.

Det som måste upp är effektiviteten hos laget, och kanske minimera misstag.
– Jag eftersträvar givetvis alltid perfektionism. Man vill vara helt felfri, men man har också en motståndare som vill hitta på saker. Sedan är det klart att vi har någon slarvig grej, men över tid kommer vi bli belönade om vi spelar så här, säger Peter Andersson.

Frölunda blir nästa motståndare.
I Göteborg.
Kanske en av de svåraste bortamatcherna i serien. Då påpekar Redhawkscoachen att det handlar om samma sak, som när man åkte till Hovet i Stockholm för en vecka sedan.
– Mod. Brösta upp sig och visa rätt attityd.

Dina tankar om Frölunda?
– Det måste vara jävligt tufft att betala ut löner till det laget om man jobbar på ekonomisidan. De har ett riktigt bra lag och är mästare.

Har du kollat deras match mot Växjö?
– Jag håller på att göra det nu, och ska fortsätta med det.

De har bra powerplay.
– Det vet vi om. Därför ska vi hålla oss undan från utvisningsbåset och om vi ändå hamnar där, så behöver vi vara bra i boxplay.

Statusen i laget innebär en del frågetecken.
En bit in på dagens träning så utgick Oscar Alsenfelt.
– Det är en grej efter matchen igår. Men han behöver inte vara redo förrän klockan tre imorgon. Vad det är ska jag gå in och ta reda på nu, säger Andersson.

Henrik Hetta tränade. På gång?
– Han kommer att kunna träna med den här infektionen. Det blir lite dag för dag på honom. Ska känna lite på honom nu efter träningen och se hur han upplevde det.

Läkaren gav spelförbud igår. Ligger det på läkarens bord?
– Egentligen ligger det på allas bord. Vi är överens om att ska man spela i SHL så ska han vara fräsch och bra. Så det blir en dialog mellan allihop de närmsta dagarna och jag tycker han behöver få ihop flera träningar i rad.
– Troligtvis spelar han inte, så vi går i funderingarna att ta meden junior upp.

Status på Komarek?
– Han har en upper body-skada. Han spelar inte imorgon.