Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Har visat en mer offensiv sida

Kim Rosdahl.Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

Det finns flera spelare det sprakar mycket om i HockeyAllsvenskan.
Men det finns andra, som kanske inte är de stora poängmaskinerna som också fått rejäla uppsving.
En sådan spelare är Kim Rosdahl, som gick till MoDo för en mer offensiv roll. Resultatet så här långt har varit väldigt bra.
Ikväll tangerande Rosdahl sitt poängbästa som seniorspelare.

Nej, någon poängmaskin, som ligger i toppen av poängligor lär han aldrig bli, men steget till MoDo gjordes i hopp om att få en mer offensiv roll, och producera mer poäng.
Tidigare poängbästa säsongen för Kim Rosdahl som gör sin sjätte säsong i seniorsammanhang var de sju poängen med Malmö i SHL förra säsongen.
De sju poängen tangerade han ikväll för MoDo när han nu spelat in sju poäng på de tio första matcherna.

När Pelle Hägglund, på Örnsköldsviks Allehanda frågade mig i våras vad man kunde förvänta sig från Rosdahl i poängväg i MoDotröjan var mitt svar:
– Inte 40 poäng, men i rätt omgivning kan det bli 25, 30 poäng om det rullar på och om han spelar högt upp i laget. Kim är en typisk Hellkvistvärvning, han vet vad han får, en lojal och hårt arbetande spelare.

Om Rosdahl håller tempot sju poäng per tio matcher landar han en bra bit över 30 poäng.
Jag tror fortfarande att det är runt 30 poäng han kommer att landa på. Och det är bra!
Rosdahl är fortfarande en hårt arbetande spelare, som också kan nyttjas i boxplay. När han nu adderat och visat en mer offensiv sida, så blir han också mer attraktiv.
Så här långt har flytten till Övik varit bra för honom.

För MoDo  har vandringen uppåt i tabellen också  börjat.
Laget är nu på fjärdeplats i serien.