Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Storm i full träning – spelar mot HV71

Foto: Johan Svensson.

Mot Linköping för en och en halv vecka sedan fick Frederik Storm kliva av efter en smäll mot huvudet från Linköpings Anton Mylläri.
Det har inneburit att han missat två matcher mot Skellefteå och Djurgården.
Men på tisdagsträningen körde dansken för fullt, och ger tummen upp för spel mot HV71 på torsdag.
– Det kändes bra, och jag siktar på att spela, säger Storm.

Storm är en av Redhawks främsta offensiva spelare.
När han varit borta har laget gjort noll mål.
En tillfällighet?
– Jag tror det. Jag har ändå sett att laget skapar chanser och sådana här matcher har inträffat när jag varit med också. Men det är klart jag vill kliva in och göra mål och skapa chanser för laget. Det är därför jag spelar, säger Frederik Storm.
– Samtidigt är det svårt att vinna matcher när man släpper in fyra mål, så det gäller att vara starka framför mål. Båda målen.

Hur har den här tiden varit utanför?
– Både och. Jag har haft några symptom, som suttit i lite, men nu har det varit bra i några dagar och jag testade på is, utan kontakt igår. Idag med kontakt och allt kändes bra.

På träningen fick Storm testa ny omgivning. Det handlade inte om att återgå tillsammans med Lars Bryggman och Fredrik Händemark, där Konstantin Komarek nu tagit platsen.
Istället parades dansken ihop med två landsmän, Jesper Jensen och Nicolai Meyer.
– Jag och Jensen har spelat mycket förr. Om vi nu får fortsätta att träna i den formationen så tror jag det kan bli riktigt bra. Vi är spelare som älskar att spela i hög fart, och gillar att utmana, säger Storm.

På träningen var samtliga spelare med, även skadade Matias Lassen. Det är dock inte särskilt troligt att  han spelar mot HV på torsdag. Comebacken för honom dröjer nog förmodligen ett par matcher ytterligare.
Med Storm tillbaka kommer tränarna att behöva sätta någon forward på läktaren. Det är dock inte bestämt vem.