Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Redhawks behöver öka publiksiffrorna

Malmö Arena.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det har spelats fyra hemmamatcher för Malmö Redhawks.
Snittet är just nu 6260 åskådare.
Detta trots att man redan har avverkat en derbymatch mot Rögle.
Förra säsongen landade man på över 6800 åskådare i snitt.

Visserligen har det varit Luleå, Örebro och Skellefteå som kommit till Malmö Arena, utöver publikdragande Rögle, men det är klena publiksiffror som har noterats.
Som behöver komma upp i nivå.

Därför är det också glädjande att man från klubbens sida inte bara står och tittar på. Tidigare säsonger har man inte velat köra med något annat än säsongskort och säsongskort 2, som brukar kunna köpas för resterande säsong, en bit in i serien.
Nu är man dock mer flexibla.
Exempelvis har man infört ett helgkort, för de som bara kan gå på matcher på helger. Jag vet familjer som har barn, som ska upp i skolan dagen efter, som bara har möjlighet att gå på helgmatcher.
Ett perfekt sätt att fånga in dessa människor, som är viktiga.

Man har förvisso satt budgeten ganska lågt, för att man med stor säkerhet ska kunna klara av den, men samtidigt är det ett tufft år som väntar.
När det är 30 april 2020, så måste man uppvisa ett eget kapital på sex miljoner kronor. Det är med andra ord ett år då man verkligen behöver gå plus, och dessutom göra det rejält.
Naturligtvis är det då önskvärt att man gör plus mot sin budget på publiksiffrorna.

För att kunna göra det?
Ett bra sätt är att man erbjuder sin publik fler möjligheter, vilket nu är gjort.
Det stora handlar dock om annat. Då är det lagets prestation som räknas.
Visserligen är det flera ”tråkiga” (Enligt publiken) matcher som avverkats, men det behöver snart bli ett par 7-8000-matcher för att man ska kunna hålla en bra balans på detta.
Kanske får man vänta med detta till fotbollen är över, eller kan det komma att lossna lite nu, när motstånd som HV71, Frölunda och Leksand kommer på besök inom de närmsta veckorna.