Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Kan något SHL-lag hugga?

Thomas Paananen i Västerås.Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Det har snart gått tio omgångar i årets upplaga av HockeyAllsvenskan.
Förra säsongen var Västerås seriens stora positiva överraskning när man var nykomlingar, och förväntningarna har givetvis varit helt andra denna säsongen.
Nu har man spelat nio matcher, och nog är det väl så att maskineriet inte riktigt kommit upp i den nivån man själva hade räknat med.
Åtminstone hade man med all säkerhet inte räknat med att förlora mot Almtuna hemma.

Thomas Paananen är en tränare som lär ha en stor framtid.
Inte helt omöjligt att han står i ett SHL-bås inom ett par säsonger. Men nu kommer en lite prövning för honom. Det kuggar inte riktigt i som förra säsongen.
Nu har man inga poängmaskiner som levererar match efter match i bland annat powerplay, utan det måste vara lagmaskinen som gör det.
Nio matcher har man spelat. Fyra vinster, en oavgjord och fyra förluster.
Ett lag för mitten av tabellen med det resultatet.
Så här långt upplever jag inte att Västerås har samma kapacitet som Timrå, MoDo, BIK Karlskoga och inte minst Björklöven.
Samtidigt är det tidigt. Mycket kan hända längs vägen, och det förvånar mig inte det minsta om Västerås lagt någon form av annorlunda plan denna säsongen, för att pricka formen bättre, när det gäller mer.
Framåt våren alltså.

Jag dömer således inte ut någonting bara för att det inte kuggat i på samma sätt som förra säsongen. Att det finns kapacitet är jag helt säker på.

*

Andreas Hjelm.Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

En lag som däremot fått ut allt, och lite till, är Björklöven.
Att man vinner på Hovet, där man ”aldrig vinner” är ett bevis på detta. Dessutom rättvist.
Har tidigare skrivit att jag varit förtjust i rätt mycket kring Björklöven. Att backar som Cooper, Aktell och inte minst Andreas Hjelm känns ruskigt stabila, förutom målvakten Joe Cannata, som är bäst i serien.

Men en fundering: Kan Andreas Hjelms val att bara skriva kontrakt oktober ut, vara ett genidrag och något som ger Per Kents gråa hårstrå?
Hjelm har visat upp en oerhörd stabiltet, och lagom till novemberuppehållet kan det finnas en svensk, rutinerad back i perfekt matchform, för något desperat SHL-lag att erbjuda kontrakt.
Kan tänka mig att en del SHL-lag skulle kunna tänka sig honom direkt.
Oskarshamn? Ja.
Linköping? Ja.
Örebro? Inte omöjligt.
Säkerligen något lag ytterligare.
Eller har man fått Hjelm att trivas så bra, och vara så tänd på resan han nu inlett i Björklöven, så man kommer överens?
Man ska aldrig räkna ut Per Kenttä.