Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Talangfull 02a med på Redhawks träning

Foto: Torgny Bardh och Johan Svensson.

Redhawks tränar inför matchen mot Skellefteå.
Då är inte bara en 02:a med, utan två.
Förutom Helge Grans, som tränat från och till med A-laget så gjorde forwarden Oskar Magnusson idag sin första träning med A-laget.
– Vi har ett antal påläggskalvar som kommer underifrån. Han är en spelare som vågar gå in i skiten, säger Peter Andersson, Redhawks huvudtränare.

Frederik Storm saknas fortfarande på träningen. Peter Andersson utesluter inte bara spel för dansken imorgon mot Skellefteå, utan också i matchen mot Djurgården på lördag.
– Han är inte med denna veckan. Däremot var han med oss på möten inför träningen och ser lite klarare ut i ögonen. Men han ska gå igenom processen så han spelar inte på lördag heller. Då har vi en vecka till. Viktigt att han är fräsch när han spelar.

Det innebär att det öppnar plats för två spelare.
Dels kommer Konstantin Komarek att matchas med Fredrik Händemark och Lars Bryggman i en kedja, och dels öppnas plats i powerplay på Storms position.
Den tar landsmannen Nicolai Meyer.
– Det är en position som han är bekväm med. Han får den chansen, säger Andersson.

Hur spelar ni Meyer i fem mot fem?
– Det är inte något som ändrats där. Han är den han är. En skicklig spelare, en mönsterbrytare. Vi får se lite hur matchen ser ut.

Det är Skellefteå som kommer till Malmö Arena imorgon.
Ett lag som kommer från en förlust mot Örebro i SHL i lördags, och som vann hemma mot Kärpät i CHL igår.
Peter Andersson har respekt för motståndarna, och kräver säsongsbästa av sina spelare.
– Vi behöver studsa upp lite. Jag har påmint spelarna om att vi behöver göra saker lite bättre och vara lite mer noggranna. Mer rejält och mer intensivt, säger han.

Har du upplevt att något blivit sämre?
– Jag känner att det har infunnit sig en viss nöjdhet i laget, och det gillar jag inte! Vi är nästan våra värsta motståndare själva. Dessutom tycker jag att Skellefteå är ett av lagen i den här ligan som tävlar minst topp fem bäst. Kanske ännu bättre när det handlar om lösa puckar och kampmoment. Det gäller att vara förberedda.

Var träningen bättre idag då?
– Idag var det klart bättre än igår.

Kommer Oskar Magnusson att spela imorgon?
– Vi har 13 forwards. Men han är en rejäl spelare, som vågar sticka in näsan. Ska bli kul om det är så att han spelar. Annars kommer det att komma chanser senare.

Helge Grans har tränat ett tag nu.
– Han är på väntlistan just nu. Min känsla är att jag inte behöver ta bort någon av de sju backarna som spelar.