Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Södertälje behöver agera innan det rasar totalt

Södertälje går mot ännu en skitsäsong.Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Det finns hockeyfans som gått igenom mycket skit genom åren.
Vi ska inte nämna alla, men ett lag som har fans som verkligen fått lida, är Södertäljes supportrar.
Det har varit upp och ner från SHL till HockeyAllsvenskan.
Laget har till och med varit nere i HockeyEttan vänt.
Få supportrar kan påstå att de tvingas lida mer än vad SSK:s supportrar får höra.
Nu har det spelats fem omgångar av HA och jag kan redan nu konstatera att den anrika föreningen är på väg mot en på riktig skitsäsong, igen.
De ansvariga måste agera.

Det var visserligen en klang och jubelföreställning i förra veckan när man slog MoDo med 6-2. Men när man sitter med facit efter fem omgångar, så är det nog bara att konstatera att den matchen var en tillfällig lycka i någonting som egentligen är ganska dåligt.
Södertälje minus den matchen är ett lag som presterat som ett riktigt bottenlag.
Minus de sex målen mot MoDo, så har SSK gjort fyra mål på fyra matcher.
Ändå tycker jag att det är bakåt det känns alldeles för vingligt och direkt svagt.
Bobbo Petersson, som kommer från flera säsonger i SHL trodde jag skulle kunna vara en riktigt ledande back. Då har han gjort alldeles för enkla misstag för att vara en så pass etablerad spelare.
Men Södertäljes olycka är större än så.
Marcus Fagerudd dras med en hjärnskakning och idag såg det dessutom otroligt illa ut för den som jag förväntar mig ska vara lagets bästa defensiva back, i Alexander Falk, vars knäskada efter en tackling (Som inte såg oschysst ut) från Anthon Eriksson.

När man summerar allt så finns det bara ett konstaterande att göra.
Södertälje behöver agera.

Sedan är naturligtvis frågan om vad det handlar om för agerande.
Är det att man ska sparka Uffe Lundberg, som förmodligen har krämat ut allt han kan från det här laget sedan han tog över för två år sedan.
Hade klubbdirektör Mats Pernhem, som lämnade under sommaren, fått bestämma, så hade Uffe rykt efter sista matchen förra säsongen.
Lundberg blev kvar. Men vad får han egentligen ut?
Tror över huvudtaget styrelsen på honom längre? Jag får indikationer om att så inte är fallet. Samtidigt behöver man i så fall hitta någonting som är bättre. Det är inte lätt så här års. De tränarna som är tillgängliga finns det en anledning till att de är lediga.
Jag vet också att SSK-fansen sitter och hoppas på en återkomst för Nicolai Meyer som hamnat på läktaren i Malmö. Men jag tror inte att varken Malmö eller Meyer är där i dagsläget.
Kommer nog krävas betydligt mer än en match på läktaren, innan han ger upp SHL-karriären för den här gången.
Som omedelbar åtgärd är mitt förslag att SSK måste värva en back. En riktigt etablerad back först och främst. Falks skada såg inte trevlig ut alls, och är den knäskadan allvarlig så är läget akut för SSK.

Fansen, som lidit genom alla dessa bedrövelser genom åren har gjort som förtjänta av att få se ett lag som presterar bättre.
Att göra strömatcher som är bra, som mot MoDo, är ingenting som tillfredställer. Södertäljes fans förtjänar ett mycket mer stabilt lag.
Ett lag som är i toppen av HockeyAllsvenskan.
Budgetmässigt är truppen definitivt ett av topplagen. Nu är det dags att visa det också. Men då krävs det åtgärder, annars kan det här sluta riktigt illa.