Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Två spelare får lämna Mora

Foto: Mora IK

Två spelare lämnar Mora, trots att säsongen knappt har hunnit starta.
Det handlar om nyförvärvet Lucas Gustavsson och Matej Galbavy, som ingick i SHL-truppen förra säsongen, som inte kommer att vara kvar i truppen.
– Tyvärr kan vi inte ge dem den istid som de vill ha och som de behöver ha för att fortsätta utvecklas just nu, säger Moras sportsligt ansvarige, Peter Iversen.

Lucas Gustavsson värvades från Brynäs J20-lag, men har inte varit ombytt någon match för Mora i HockeyAllsvenskan. Förra säsongen var han ombytt vid fem tillfällen i SHL, och säsongen innan var han det vid fyra tillfällen.
Trots detta får han inte vara kvar.
Nu lämnar både Gustavsson och Galbavy.
– Både vi och spelarna i fråga tyckte därför att det var bäst för alla parter att låta dem söka nya klubbar, där de kan få de roller de behöver ha, säger Iversen.

För Galbavy väntar spel i HockeyEttan med Borlänge.
För Gustavsson är någon ny klubbadress inte klar.

Mora gjorde kort inför seriestart klart med Wilson Johansson från Rögles juniorlag, och har därmed redan ersatt Galbavy.
Ersättare till Gustavsson är inte klar i dagsläget, men man har redan en ganska bred backbesättning och bör stå sig på den tills vidare.