Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Helge Grans med i laget inför Luleå

Foto: Johan Svensson.

Efter de två inledande förlusterna så väntar Luleå i Malmö Arena för Redhawks imorgon, klockan 18.00.
Det kommer bli ett annat lag som Peter Andersson ställer på benen.
Samtliga 14 forwards är skadefria, och dessutom började Helge Grans träna med laget, och är aktuell för spel.
Matias Lassen är skadad och missar ett par veckor.
– Jag vill se en bättre tydlighet med puck imorgon, säger Peter Andersson.

Sedan Röglematchen i tisdags har Malmö Redhawks fokuserat mycket på att titta på video och sedan tränat på det man vill förbättra.
Det är tydligt att farten man kommer med i anfallen, och att man haft ett alldeles för splittrat lag, är saker man sett över.
– Vi har blivit för stillastående. Vi behöver komma mer samlat och vara mer kompakta. Det har vi lagt ner en hel del tid på senaste dagarna, säger Andersson.

Helge Grans tränar med er nu. Aktuell för spel?
– Vi får se. Han har gått jättebra i juniorlaget och är en talangfull spelare som är på väg åt rätt håll. Han ska vara med oss ett tag och vi vet att han klarar av att spela. Men om han är med imorgon, eller om det blir i nästa match, låter jag vara osagt för stunden.

En som tränar, trots att han bara fått 49 sekunder totalt på två matcher, är Niklas Arell. Det var med honom Helge Grans tränade idag.
Peter Andersson vill inte prata så mycket kring Niklas Arell. Han vill hålla det internt.
– Jag vet inte om det finns så mycket att säga där. Om det är kritik eller beröm, så sköter vi det internt.

Spelar han imorgon?
– Det får vi se.

En som däremot inte spelar är Matias Lassen. Han fick sitta på cykeln idag, och han kommer missa ett antal veckor framöver, efter en skada som han drog på sig på Röglematchen.
Johan Olofsson, som missade Rögle, är dock tillbaka. Det gör att forwardsidan komplett, och med 14 tillgängliga kommer Andersson att tvingas ställa någon utanför laget.
– Alla är uttagningsbara. Så får vi se imorgon vem som inte spelar, säger Redhawkscoachen, som fick se Emil Molin göra comeback mot Rögle, och gillade vad han fick se.
– Han ser pigg ut. Det är nästan som en ny spelare, för nu har han benen i sig. Han har dessutom konditionen med sig, och det kanske inte är så konstigt när han kört konditionsträning under ett år. Jag har pratat med honom, och han känner sig pigg, vill spela mer. Han har fått gjort skitjobbet här under sex veckor, och även om det inte är speciellt kul, så kommer det göra mycket nytta, säger Peter Andersson.

Laget, som ser ut att kunna stuvas om en del, presenteras först imorgon, med 90 minuter till matchstart.