Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rolig inledning av nykomlingarna

Tex Williamsson. var ett spöke för Röglespelarna.Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Vi har sett det förr.
Nykomlingar som kommer in i SHL och tar för sig omgående.
Inget undantag denna säsongen.
Tre matcher har spelats. Oskarshamn har sju poäng. Leksand har sex poäng.

Det går inte annat än att säga att det här är bra för serien. Nykomlingar som är avhängda direkt gör spänningen nästintill obefintlig, då de inte har erfarenheten att orka vända den typen av lägen.
Nu har de skaffat sig förutsättningar för att vara med ganska länge, och i bästa fall också undvika kvalplatserna som de går in i säsongen med, som nykomlingar.

Jag tycker båda nykomlingarna imponerar dessutom.
Oskarshamn var bra redan i Skellefteå, och kunde fått med sig mer än en poäng.
I målet har Tex Williamsson visat den höga nivån han kan hålla. Williamssons utmaning är att dipparna inte får bli så låga som de varit tidigare.
Han har tagit täten klart och tydligt som IKO:s målvakt.
Jag har inte sett Fredrik Pettersson-Wentzel vara en toppmålvakt i SHL på flera år, och nu får han jobba mot en målvakt som har toppform.
Är den kampen redan avgjord?

En annan sak som imponerar med IKO är deras uppoffrande spel, för varandra. De verkar ha fått ihop gänget riktigt starkt.
Fått in sådana spelare som Nichlas Hardt och Johan Alm snabbt i gruppen. Och de tror på det.
Sedan behövs det förstås den del tur.
Om man nu kan kalla det för tur att få ett mål bortdömt för motståndaren. Leon Bristedt hade tryckt in 1-1 i slutminuterna.
Men det dömdes bort för spelare i målgården.
Korrekt när man tittade på reprisen. Någonstans så kändes det också som att Rögles tränare Cam Abbott var beredd på det där. När han sneglade upp mot mediakuben, såg det ut som att han anade vad som var på gång.

Rögle förlorade därmed sin första match. Man kunde definitivt fått med sig någon poäng i den här förlustmatch. Med en utdelning som motsvarar matchbilden hade man dock vunnit den här matchen.
Om det är typiskt att nykomlingar vinner i början av en serie, så är det också ganska typiskt att man åker på en nit efter den urladdningen man förmodligen hade efter 4-0 mot HV och derbyseger i omgång 2.
Finns dock absolut ingen anledning till oro. 40 skott mot 23 ska ge seger. Lite hack i maskineriet.

En sak att notera vad gäller Leksands samtliga inspelade poäng finns också.
De sex poängen man tagit har man gjort genom att vinna tredjeperioderna mot både Malmö och Skellefteå. Underläge 1-2 inför båda har omvandlats till 5-2, respektive 3-2.