Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Värvades i somras – nu klar för Mora

Wilson Johansson.Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

I somras värvade Rögle två spelare till sitt J20-lag, som stod på gränsen till A-laget i Adam Edström från Mora, och Wilson Johansson från Färjestad.
Men något SHL-spel i Rögle blir det inte för Wilson.
Han flyttar nämligen istället till Dalarna för att spela allsvenska hockey med Mora IK.

Det är ett gemensamt beslut att Wilson lämnar RBK. Under försäsongen har han fått spela flera matcher med A-laget. Men med bara två dagar till premiären av SHL så flyttar han till Mora.
– Wilson har jobbat hårt varje dag och är en målmedveten ung spelare. Tyvärr har vi en tuff konkurrenssituation bland forwards och hans möjligheter till istid med seniorerna har blivit allt mindre. Wilson vill spela seniorhockey för sin utvecklings skull och vi kan inte tillhandahålla det, säger Rögles sportchef Chris Abbott, som dock värvade Wilson till juniorlaget först och främst.
– Därför har vi kommit överens om att bryta avtalet. Vi vill tacka Wilson för hans tid här och önskar honom lycka till framöver, fortsätter Abbott.

Det blir Moras lycka, som nu får in en ung spelare, på gränsen till SHL, med bara någon vecka bort till den allsvenska premiären.
Wilson Johansson har skrivit på för två år.
– Vi ser en spännande talang i Wilson. Det är en snabb forward med stor potential att utvecklas, säger Moras tränare Jeff Jakobs.