Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Skellefteå värvar guldhjälten

Tuomas Kiiskinen.Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Skellefteå har länge sökt en forward.
Nu har man gjort klart med Växjös tidigare guldhjälte, Thomas Kiiskinen.
– Det kommer bli lite intressant i början men det känns så klart jättekul. Det har alltid varit stora matcher mot Skellefteå som alltid haft ett starkt lag så jag är exalterad över att få ansluta till klubben, säger Kiiskinen.

Kiiskinen är starkt förknippad med Växjö Lakers.
Han sköt det avgörande guldmålet mot just Skellefteå 2015, och var med när Växjö även 2018 slog Skellefteå i fyra raka.
Nu ska han spetsa till Skellefteå, efter att han inte fått nytt kontrakt med Växjö i våras.
Han ansluter på ett artistkontrakt.
– Tuomas har gjort det bra i SHL under flera år då han varit med och vunnit samt ofta varit bra i viktiga matcher. Han kommer ge vårt lagbygge både spets och bredd på forwardssidan med sin spelskicklighet och sitt hårda jobb, säger Skellefteås GM Erik Forssell.

Den 32-årige finländaren kommer senast från en relativt jobbig säsong i Växjö, då han bara gjorde 14 poäng. Förklaringen var att han inte var helt frisk i kroppen.
Nu får han på sig till slutet av oktober att bli helt hundra och vara den spetsen Skellefteå sökt och söker.

På 206 matcher har Kiiskinen gjort 130 poäng på 206 matcher, men det är inte bara poängmässigt som finländaren sticker ut. Han är en väldigt användbar spelare i alla spelformer, och har fått mycket uppskattning i Växjö för annat än de offensiva egenskaperna.