Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Svenska lagens chanser i CHL

Från upptakträffen idag.Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180114

Idag träffades de svenska lagen i CHL för en upptaktsträff inför årets turnering, då prispengarna höjs, och det kommer stegvis öka till och med 2022.
De svenska lagen i årets turnering är Frölunda, Färjestad, Luleå, Djurgården och Skellefteå.
Hur bra är deras chanser i årets turnering?

Förra säsongen gick tre av fem lag vidare.
Frölunda, Malmö och Skellefteå vann sina grupper. Växjö och Djurgården blev trea i sina grupper, vilket får ses som rejäla skrällar.

Så här tippar jag att lagen går i år.

LULEÅ
Spelar i: Grupp C
Motståndare: Liberec (Tjeckien), Augsburg (Tyskland) och Belfast (Nordirland).
Chanser: Bör vara riktigt goda. Belfast är nog inte så svaga. Slog allsvenska Mora två gånger om för ett par veckor sedan. Tjeckiska lag är alltid svårspelade och tyska lag blandar och ger. Det naturliga är att Luleå slåss med Liberec om att vinna gruppen.

SKELLEFTEÅ
Spelar i: Grupp E
Motståndare: Bern (Schweiz), Kärpät (Finland) och Grenoble (Frankrike).
Chanser: Tufft! Kommer behöva hålla antingen Kärpät, som fått in Puljujärvi och/eller Bern bakom sig. Förmodligen svåraste lottningen av de svenska lagen. Men Malmö slog ut Bern förra året, och Kärpät går att slå. Grenoble bör vara chanslösa.

DJURGÅRDEN
Spelar i: Grupp F
Motståndare: Mannheim (Tyskland), Vienna (Österrike) och Tychy (Polen).
Chanser: Väldigt goda. Polackerna kommer inte ha en chans, sedan är det Wien och Mannheim som får slåss om det mot Djurgården, som ändå bör vara en klass över båda dessa. Kan definitivt vinna gruppen.

FÄRJESTAD
Spelar i: Grupp G
Motståndare: Ambri-Piotta (Schweiz), München (Tyskland) och Banska Bystrica (Slovakien).
Chanser: Ganska lurig grupp. München är bra och fysiska. Ambri har säkert en och annan riktigt vass spelare och Banska är nog ett av de bättre lagen från pott4. Men Färjestad är också bra. Jag räknar med att de går vidare.

FRÖLUNDA
Spelar i: Grupp H
Motståndare: Graz (Österrike), Mountfield (Tjeckien) och Cardiff (Wales).
Chanser: Har alltid goda chanser. Är bättre än alla dessa lagen. Graz är debutanter på denna nivån. Lite av ett budgetlag i Österrike, som presterade starkt förra året. Mountfield säkert luriga. Cardiff har skrällt mot svenska lag förr. Men nu, nej. Frölunda ska vinna gruppen.

Turneringen startar på torsdag.