Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Räknar med att komma överens med Sylvegård

Mats Larsson och Emil Sylvegård. Foto: Bildbyrån.

17 kontrakt går ut efter denna säsongen.
Inte ett enda kontrakt är förlängt så här långt, men Malmö Redhawks har börjat jobbet.
Normalt sett är det sportchef Patrik Sylvegård som sköter förhandlingarna.
Men det finns ett undantag. Hans son, Emil Sylvegård.
Här sköter nämligen ordförande Mats Larsson förhandlingarna, och det ser bra ut.
– När två parter vill något, så brukar det lösa sig, säger Larsson.

Emil Sylvegård kom inför förra säsongen från Linköping. Han var en hyfsat etablerad SHL-spelare redan då, men fick en månadslön, som blev helt offentlig i samband med hans bot mot Rögle i januari, på 80.000 kronor.
Den lönen har förmodligen gått upp till år 2 på kontraktet.
Vill Malmö Redhawks behålla Sylvegård, så blir det nog till att hosta upp mer pengar, till en marknadsmässig lön.
Under sitt år i Redhawks blev Emil Sylvegård en landslagsspelare, och han satte personligt målrekord. Då ökar marknadsvärdet drastiskt.
Det är Mats Larsson medveten om.
– Vi vet om att vi kommer få betala mer på det här kontraktet. Det är vi också beredda att göra, för Emil är en viktig spelare för oss.

Har ni inkommit med ett bud?
– Ja, ett första bud har vi kommit med. Vi är inte helt överens, men vi är båda överens om var vi ungefär ska landa. Så jag utgår från att de löser sig.

Tillsammans med hela styrelsen är Mats Larsson på plats i Kitzbühel. Under fredagen avverkade man ett styrelsemöte på ett hotell i den österrikiska byn.
På fredagen såg man senare Redhawks slå Salzburg, och senare på kvällen såg man även München vända och vinna mot Helsingfors IFK.
Mot Salzburg var det, just det, Emil Sylvegård som gjorde det matchavgörande målet. Hans tredje, på tre träningsmatcher.
Målformen verkar hålla i sig. Men både Mats Larsson, och hela klubben är helt överens om att Emil Sylvegårds identitet som fysisk spelare inte får rubbas.
– Jag vill se honom topp5 i tacklingsligan varje säsong. Han är viktig för oss.

Kan ni ge Sylvegård en så pass hög löneökning, med tanke på att ni har 16 andra avtal att se över?
– Givetvis kan vi inte betala hur mycket som helst, när vi behöver få ihop hela laget. Men jag förstår att hans värde har gått upp. Den verkligheten kan vi inte blunda för.

Men du tror på en lösning?
– Det är jag helt övertygad om att vi hittar. Jag menar, Emil vill vara här, vi vill ha kvar honom. Vi är överens om ungefär var han bör ligga, så vi pratar samma språk och jag är därför övertygad om att vi kommer enas om en lösning, säger Malmö Redhawks ordförande.