Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Netterberg fortsätter i SHL

Pontus Netterberg.Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Det blir fortsatt SHL-spel för forwarden Pontus Netterberg, som inte var önskvärd i Växjö Lakers trupp efter utlåningen till Malmö Redhawks i våras. Detta trots att han har kontrakt med Växjö över denna säsongen.
Men nu är allt löst.
Enligt källor till SportExpressen blir det dock fortsatt spel i SHL, och nykomlingen Oskarshamn.

Det har varit många turer för 27-årige forwarden som har fyra raka säsonger bakom sig på högsta nivån i Sverige. Under sommaren har det varit nära spel i Finland och även MoDo.
I Örnsköldsvik var affären så nära, så MoDo började uttala sig att man hoppades kunna göra klart de sista detaljerna med en forward.
Men det blir inget.
Istället blir det en femte raka säsong i SHL efter tre och en halv säsong med Växjö och en halv med Malmö.
Nu förväntas han istället ta en stor roll i Oskarshamn.

I Oskarshamn återförenas Netterberg med tidigare tränaren Håkan Åhlund, då de jobbade ihop en halv säsong tillsammans i Pantern, då Netterberg också fixade ett SHL-kontrakt med Växjö.
Eftersom Netterberg hade ett kontrakt med Växjö, så har Henrik Evertsson fått stå för kostnaden över hela sommaren. Men i och med kontraktsskrivningen med IKO, så upphör Växjös ekonomiska förpliktelser per omgående.

Att han lämnar Växjö blev officiellt precis.
Flytten till Oskarshamn förväntas bli officiell inom den närmsta tiden.