Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ikonen klar för återkomst

Juuso Ikonen var på plan när HV71 blev mästare 2017.Foto: C More.

De flesta har redan förstått att Juuso Ikonen ska återvända till SHL, efter att tränaren Stephan Lundh var lite väl öppen i en intervju med hockeynews.se.
– Det är en bra kille. Jag har pratat om honom med en hel del ”finnar” som jag känner. Jag känner att vi ska kunna göra honom bättre, sa ”Lillis”.
– Det där var mer än vad jag visste, sa sportchef Johan Hult till Jönköpingsposten.

Detta var i slutet av juni.
Sportchef Hult förnekade att någonting var klart. Men parterna har hela tiden varit överens, utan att någon bekräftat det.

Men nu är affären helt klar. De sista detaljerna är lösta.
Enligt uppgifter till SportExpressen så kommer man att presentera värvningen i början av veckan. Efter att man värvat Ikonen, så återstår endast en plats att fylla för HV71, som hade varit klara, om man inte tappat Mattias Tedenby och Markus Ljungh till NLA, respektive KHL.

Enligt uppgift är det dock inte så att HV71 har någon brådska med att  hitta det nyförvärvet. Det optimala vore om man landade spelaren innan återsamlingen som bara är några veckor bort, men man. har också bra juniorer, som kan komma att få chansen om man inte hittar sista pusselbiten.
Det har spekulerats i att Alexander Bergström kan vara den spelaren man plockar in, men ingenting. ska vara klart eller speciellt nära, då ”Berget” hela tiden. siktat på utlandsspel.