Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Söderström till NHL – Ingman ersätter

Foto: Bildbyrån och VIK.se

Det har gått två veckor sedan Brynäs backtalang Victor Söderström draftades i den första rundan av NHL-draften, när Arizona valde honom som elfte spelare totalt i draften.
Nu ska Brynäs ha fått beskedet.
Arizona vill ha över Söderström och ser ut att skriva kontrakt med honom.
Enligt källor har Brynäs börjat se över marknaden efter en ersättare, och har fastnat för Västerås nyförvärv Josef Ingman.

Victor Söderström, född 2001, slog igenom senaste säsongen i Brynäs. Han tog en tröja i A-laget och spelade 44 matcher. Den kommande säsongen har Brynäs hoppats att han ska vara en av lagets toppbackar.
Fram till den 15 juli kan spelare som draftades signa i NHL, och de som är valda i förstarundan skriver kontrakt, men här är NHL-lagen inte skyldiga att släppa hem spelarna, om de inte tar en NHL-tröja.
Exempelvis skrev Edmonton kontrakt med Philip Broberg under torsdagen. Här är det numera NHL-klubben som beslutar om han ska spela i AHL, någon juniorliga där borta eller i Skellefteå.
Arizona vill göra samma sak, och det lutar starkt åt att det nu blir så.
Brynäs ska redan ha börjat leta ersättare, nämner flera av varandra oberoende källor.

Arizona vill ha sin förstarunda under nära uppsyn, då man har stora förhoppningar på honom. Därför vill man ta chansen att signa upp honom nu, för att sedan testa av honom ordentligt.
Därför har Brynäs också fått beskedet att man bör hitta en ersättare för sin tilltänkta toppback, och då har man gjort en stöt på. Josef Ingman, som Västerås har värvat inför säsongen.
Ingman har inte bestämt sig helt, men källor säger att han i stort sett bestämt sig.
Samtidigt går initierade VIK Fan Central nu i natt, ut med att Västerås kommer att tappa en spelare till SHL. Enligt SportExpressens källor är det alltså Ingman, som Västerås hade stora förhoppningar på, och som är/var en tilltänkt toppback i laget. I april värvades han av Västerås från Karlskrona.
Nu kan han lämna utan att ha spelat en enda match. Regelverket tillåter allsvenska spelare att gå till SHL så här sent som i juli. De klubbar som tappar till NHL, får dessutom plocka spelare från HockeyAllsvenskan, utan att behöva betala ersättning från egna kassan, utan det tas från ”potten”.

Ingman blir i så fall den fjärde(!) spelaren att värvas till Brynäs från just Västerås.
Brynäs har värvat Samuel Ersson, Alexander Lindelöf och Lukas Zetterberg sedan tidigare.