Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Söderberg till sin tredje NHL-klubb

Carl Söderberg lämnar Colorado. Foto: Ron Chenoy / BILDBYRÅN.

Malmökillen Carl Söderberg har ett år kvar på kontraktet i NHL.
Nu står det klart att 33-åringen lämnar Colorado, där han ingår i en bytesaffär med Arizona, som därmed blir Söderberg nya klubbadress.

Det har blivit ett antal säsonger i världens bästa liga nu, för Söderberg.
När säsongen i höst startar, vilket den alltså gör i Arizona, så blir det åttonde raka säsongen för Carl Söderberg som NHL-spelare.
Han anslöt till Boston efter att ha spelat klart med Linköping, och har spelat för Boston och Colorado. I Denver har han varit i fyra säsonger.
Nu bli det tredje NHL-klubben efter Boston och Colorado. Men en gång i tiden så draftades Söderberg av St Louis Blues, som dock släppte rättigheterna till Boston.

I bytesaffären så får Colorado Kevin Connauton, som är en betydligt billigare spelare, vilket innebär att Colorado skaffar sig utrymme under lönetaket.
Söderberg kommer att belasta Arizona med 4.750.000 dollar den kommande säsongen, som också är det sista på det nuvarande kontraktet.

TRADE ALERT: The #Coyotes have acquired center Carl Soderberg from the Avalanche in exchange for defenseman Kevin Connauton and a 2020 third round draft choice. → https://t.co/LVElLZSiTd pic.twitter.com/ISaHunsKIL — Arizona Coyotes (@ArizonaCoyotes) 25 juni 2019