Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SHLs främsta centersida

Emil Pettersson.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Växjö värvar hem Emil Pettersson, som det började surras om igår.
En riktig prestigevärvning av Henrik Evertsson, som får hem en riktig klasscenter, som var väldigt, väldigt bra när han var i klubben senast 2017, men lämnade efter slutspelsuttåget det året.

Trupperna börjar verkligen sätta sig nu.
Många lag vill bygga kring en riktigt bra centersida, men det är också väldigt svårt, då centrar av klass är dyra, och sällsynta.
Växjö får nu in en center, trots att man egentligen har fyllt de platserna med råge.
Det som ploppar upp är att man nu byggt SHL:s främsta centersida med Emil Pettersson, Jakob Forsbacka Karlsson, Marcus Davidsson, Fredrik Karlström, Erik Josefsson, plus att Roman Horak finns att tillgå som center, men är tänkt att gå vinge.
Här finns nu både bredd och spets.
Skulle någon gå sönder, så har man spelare som kan kliva in.
Så här har en hel del lag börjat att bygga nu.

Vilka är då bäst på det berömda pappret. Det är alltid svårt att avgöra.
Spontant har Frölunda riktigt bra centersida, där man kan matcha Joel Lundqvist, Johan Sundström, Simon Hjalmarsson och Nicklas Lasu. Då finns det ändå andra spelare som kan gå center i Mustonen, Patrik Carlsson och Jacob Peterson, till exempel.
Här finns också väldigt bra bredd och spets.

Frölunda och Växjö bör ha det som kan kallas SHL:s främsta centersida när vi går in i säsongen. Men det saknas knappast konkurrens.
Färjestad med Ryno, Linus Johansson, Victor Ejdsell och Oskar Bäck ser också riktigt fint ut.
Luleå har Niklas Olausson, Jack Connolly, nya finske världsmästarna Ilomäki/Tyrväinen (Om båda ska spela centrar) och Jonas Berglund som sina.
Djurgården har förmodligen väldigt bra tvåvägsspel i Josefson, Wandell, Strandberg, Haga och Östman.
Brynäs lurar med att Greg Scott och Linus Ölund kommer hem, när ett par detaljer ska lösas och en skadefri Tomi Sallinen kan förmodligen bli riktigt vass.

Det finns många om budet.
Då är inte ens Malmös breddcentersida nämnd, eller Rögle, som kan matcha underskattade Ted Brithén, som sin förstacenter, eller HV71 som har värvat Axel Holmström och Linus Fröberg, plus att man har superintressanta David Gustafsson, som nog tar många steg i år.

Men ska man utse bästa centrarna på förhand, så får det nog bli så att ingen riktigt når upp till Frölunda eller Växjös centrar på förhand.
Färjestad känns närmst, men har inte alls samma bredd.