Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Officiellt – Wikstrand klar för KHL

Mikael Wikstrand.Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Nu är det klart, även officiellt.
Mikael Wikstrand lämnar Färjestad, för att spela i Ak Bars Kazan i KHL de närmsta två säsongerna.
– Under helgen och dagarna efter har allt tagit fart och vi har fått ett bud som vi har accepterat, säger Färjestads GM Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

Tidigare uppgifter har skvallrat om att det blir en övergångssumma på 300.000 dollar.
Enligt uppgifter till SportExpressen tackade Färjestad tidigt nej till ett bud på 200.000 dollar, och där efter har ryssarna fått höja budet, och nu är man alltså helt överens.
– Hur affären sen ser ut och vilka belopp det rör sig om är inget jag vill kommentera. Det är en affärsuppgörelse och de siffrorna behåller vi för oss själva. Men vi är nöjda med affären, säger Jakobsson.

Nu väntar alltså Ryssland i två år för Wikstrand, som var lagkapten i Färjestad, och som var med i Tre Kronors guldlag i Köpenhamn förra året.
Redan då riskerade Färjestad att tappa honom, till NHL.
Nu blir det istället ett välbetalt kontakt i Ryssland.
– Det är en liten dröm som går i uppfyllelse. Att få möjligheten att spela för någon av de riktigt stora klubbarna i KHL är ju få förunnat och jag ser fram emot äventyret, säger Wikstrand själv.