MrMadhawk.se

Vill inte ta in Erik Andersson i styrelsen

Foto: Bildbyrån.

Björklövens valberedning föreslår att Björklövenfostrade Erik Andersson ska väljas in i klubbens styrelsen.
Men fansen tycker det är ett dåligt förslag.
Nu går officiella supporterföreningen, Green Devils ut offentligt och går emot förslaget.
– Det är ett beslut som skulle få stora negativa konsekvenser för klubbens relation till supportrarna, skriver Green Devils.

Erik Andersson är fostrad i IF Björklöven. När han började spela ishockey var det i Björklöven och han gick sedan hela vägen upp till att bli en etablerad A-lagsspelare.
När han som 25-åring gjort sex allsvenska A-lagssäsonger i Björklöven valde han SHL-spel med Skellefteå.
Han blev sedan kvar i SHL karriären ut, med fem säsonger i Skellefteå, tre säsonger i Linköping och tre säsonger i Malmö, innan en hjärnskakning satte stopp för den aktiva karriären.
Det blev aldrig någon återkomst i Björklöven. Och det är inte uppskattat av fansen.
”Erik hade under sin tid som hockeyspelare alla möjligheter att hjälpa klubben – då passade det inte. Att han efter avslutad karriär, och såvitt känt utan särskild erfarenhet av styrelsearbete, föreslås tillbaka in i föreningen mot supportrarnas vilja är obegripligt.” skriver Green Devils, som går helt emot förslaget att Erik Andersson nu ska ta en plats i klubbens styrelsen.

Vidare skriver man:
”I ett läge där styrelsen under många år misslyckats med att leverera sportsliga resultat och nu också sett till att förstöra stora delar av det kapital man tidigare lyckats bygga upp vore Erik Andersson ett ypperligt alternativ för att sänka både förtroende och engagemang totalt.”

Erik Andersson bor i Umeå, efter att ha flyttat hem från Skåne för ungefär ett år sedan. Han arbetar hos företaget Polarpool sedan hösten 2018.
Björklövens årsmöte hålls den 12 juni.