Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Rättvisa trots allt

Foto: Bildbyrån

Panterns hopp är ute.
De som skulle hjälpa till att rensa skulderna blev plötsligt inte kontaktbara och nu måste klubben börja om antingen i ettan eller lägre ner i systemet.
Trots allt jag älskat varje ögonblick av allsvensk hockey i min hemstad så är det en rättvisa som segrar i det här.

De flesta har nog noterat hur Pantern, med i princip ingen publik alls har kunnat värva spelare av hög klass och erbjuda löner av hög allsvensk klass.
Ekvationen går förstås inte ihop.
Man har räddats rent ekonomiskt av bland annat Hugo Stenbeck och när han nu inte ville vara med längre har man helt enkelt förlitat sig på enskilda individer istället för att rätta sig efter en mer rimlig budget.
Redan för ett par år sedan höll det på att gå åt skogen. Då räddades man av en överklagan. Men känslan är att det hela tiden handlat om konstgjord andning.

Det stora misstaget gjorde man hösten 2017.
Då sparkade man den främsta sportsliga kompetensen i Joakim Tillgren. Mannen som byggt lag och skickat upp mängder av spelare i SHL. Förmodligen för att han sa vad han tyckte inför styrelsen, när han såg vad som höll på att hända.
Men istället för att dra i bromsen så har man försökt gasa sig ur sin ekonomiska kris med hjälp av ett antal få livlinor, som nu inte vill vara med.
På så sätt är detta rättvist.
Det är jättetråkigt för Malmöhockeyn, och det är riktigt tråkigt för de engagerade supportrarna i Black Panter. Det är också jättetråkigt för de få eldsjälar som faktiskt finns.
Men hur jag än vänder och vrider på det här så tycker jag det är rättvist när en misshandlad klubb faktiskt får ta konsekvenserna.
De som en gång satte klubben i skiten är dessvärre borta på annat håll.
De bygger väl tennisbanor på Österlen, eller något…

Pantern i HockeyAllsvenskan igen?
Jag är rädd att det dröjer länge.
Men ett hopp finns: Anställ Joakim Tillgren igen.
Då kanske det finns ett hopp om att hitta dit man faktiskt var.