Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Redhawks ska starta med nio backar

Nio backar är med i starten.Photo: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks går på is om lite mer än två månader.
Då kommer det att finnas nio backar och 14 forwards i truppen.
Det rimliga är att två backar inte spelar match, varje gång, så det kommer bli en hel del konkurrens och lite skillnad jämfört med tidigare.
Men beskedet är tydligt. Alla spelare kommer få chansen i början av säsongen.

Adam Ollas Mattsson blev officiellt klar igår. Han var den nionde backen i truppen, plus att Jens Olsson är den tionde, men han är i stort sett redan borträknad.
Det innebär att man är fler backar än tidigare säsonger, då man haft sju eller åtta stycken när man gått på is.
Malmö Redhawks väljer förmodligen också att säkra upp, för Carl-Johan Lerby också. Även om det tydligt och klart är sagt att han ska spela en SHL-säsong till, innan han ska prova lyckan i Calgarys organisation, så vet man aldrig vad som händer, om det blir en supersuccé under campen på sommaren.
Han är trots allt Calgarys spelare.

Någonstans innan seriestart, så kommer sedan. ett beslut att fattas. Någon back lär hamna på utlåning. Klarar sig Pantern är det ett troligt alternativ, annars får Redhawks se över andra alternativ i HockeyAllsvenskan.

Vem det blir?
Otroligt svårt att säga just nu.
I en drömvärld så tar både Malte Setkov och Linus Cronholm en gjuten plats på sju backar, tänker förmodligen klubben.
Samtidigt kanske saker och ting löser sig av sig själv. Det brukar, som bekant, komma skador, och när säsongen summeras lär alla ha fått sin del av istiden.