Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Vill dumpa tre spelare och värva hem Viklund

Foto: Bildbyrån.

MoDo är i stort sett klara med truppen.
Då är det på väg att hända stora saker.
Enligt källor till SportExpressen planerar man för att dumpa flera spelare som har kontrakt, och det har dessutom öppnat upp ett rejält läge för att ta hem backen Tobias Viklund.
– Oavsett vilka spelare du antyder att vi ska sparka, så är min kommentar inga kommentarer, säger MoDos tränare Björn Hellkvist.

I Örnsköldsvik går man in i slutskedet av vårens silly season.
Tre målvakter, åtta backar och 14 forwards finns på kontrakt. Ett beslut från Tobias Enström väntar, som med stor sannolikhet komma utmynna i att backgeneralen kör vidare ytterligare en säsong med klubben, och en värvning av en forward är vad som återstår.
Sedan är MoDo klara med sin trupp.
Men det händer saker bakom kulisserna.
Flera av varandra oberoende källor säger nu att klubben har konkreta planer på att göra sig av med minst tre av spelarna i truppen.
Det handlar om backarna Victor Aronsson och Tobias Ericsson.
Dessutom anses inte forwarden Kristian Jakobsson hålla måttet.
– Som jag sa, inga kommentarer, säger Björn Hellkvist.

Anledningen att man vill göra sig av med spelarna är att de kan få tufft att få speltid. Med redan åtta backar på kontrakt, varav ett flertal yngre spelare, och en trolig förlängning på Tobias Enström, så kommer konkurrensen bli mördande, eftersom man nu också har väldigt bra snack med Tobias Viklund, som inte spelat i Örnsköldsvik sedan 2007.
– Jag håller en kontakt med Tobias, absolut. Det kan jag inte dementera, säger Björn Hellkvist.
Källor säger nu att samtalen är i en ”mycket positiv ton”.
Med Enström och Viklund in i laget blir det nödvändigt att två backar tvingas lämna. Då är det Ericsson och Aronsson som MoDo anser kommer få svårt att få istid. Därför ligger de nu ute på marknaden.
På marknaden finns även Kristian Jakobsson.
Enligt uppgift har flertalet andra allsvenska klubbar redan fått erbjudande om att ta över Jakobssons kontrakt, och det ska också finnas ett intresse att göra detta.