Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Racet mellan Redhawks och Jens Olsson

Jens Olsson.Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån 

Till och med den 1 juli har Jens Olsson ledigt, med fritt att söka ny klubb från Malmö Redhawks.
Det återstår elva månader på kontraktet och det riskerar att bli en ganska seg historia, där varje månad som går inte direkt gynnar någon av parterna.
Eftersom Olsson förmodligen avser att spela ishockey längre än den kommande säsongen, ligger det i hans intresse att lösa situationen, och hitta någonstans att spela.

Under våren och sommaren kan Jens Olsson förmodligen sitta helt lugnt.
Han har rätten på sin sida. Han har ett kontrakt, och har rätt till sin lön, som lär ligga någonstans runt 120.000 kronor i månaden.
Men för varje månad som tickar på, efter att lagen gått på is, i augusti, så kommer han också närmre att spela någonstans.
Jens Olsson är lättränad. Han behöver nog inte speciellt lång tid för att komma in i ett lag. Därför hade jag nog haft kylan och väntat en bit in på hösten, om jag var Olsson.
Det kommer alltid skador, och då finns också chansen att lösa något jobb för säsongen, och skaffa sig bra förutsättningar inför säsongen 2020/2021 och framåt.
Problemet om Jens Olsson väntar för länge, är att det trots allt är Malmö Redhawks som äger rättigheterna till honom.
Om han sitter till oktober-november, och plockar ut sin lön, utan att göra någonting, så kan Redhawks göra samma sak tillbaka, och låta honom få sin lön, utan att göra någonting.
Det kommer med andra ord vara ett race mellan parterna, där man måste enas om något.
Lek med tanken att Patrik Sylvegård gått och betalat lön till november, när ett europeiskt lag plötsligt får tre backskador och är i behov av en back. Då skulle Jens Olsson passat perfekt.
Men har han gått och betalat sju månadslöner redan, så tror jag också att han skulle ta betalt för det, för att någon skulle få en back.

Mitt tips är att man nog behöver hitta en lösning i samband med issäsongen, för att det inte ska bli en seg och bråkig historia.
Ska Redhawks göra sig av med en spelare som har avtal, så måste man också göra rätt för sig, och ska Jens Olsson spela ishockey den här säsongen, så lär han inte kunna sitta och plocka ut lön under stora delar av den, utan att göra något.

Än så länge är det tidigt.
Det här kan vara löst redan imorgon. Men det kan också dra ut rejält på tiden.
Jens Olsson behöver inte ha speciellt bråttom nu, men han ska nog inte vänta för länge heller.

Någon frågade mig om man kunde komma att lösa det, och att Jens Olsson spelar med Malmö Redhawks ändå?
Ser den chansen som minimal.
Om man kommit till en ände där en spelare inte ens är välkommen att sommarträna, då är det nog rätt kört.
Tyvärr. För när Jens Olsson är på topp är han en riktigt, riktigt bra SHL-back.