Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ge talangen chansen om Hersley säger nej

Patrik Hersley och Helge Grans.Foto: Bildbyrån.

Snart kan KHL-spelare börja presenteras för sina nya klubbar.
Om det är så att Malmö Redhawks gjort en deal med Patrik Hersley, så kommer det bli officiellt efter 1 maj.
Mycket pekar dock på att man inte gjort någon deal med Hersley, men det är knappast någon hemlighet att parterna diskuterar.
Vad ska Malmö göra om Hersley tackar nej?
Mitt råd: Ha is i magen och stäng värvningsbutiken.

En Patrik Hersley innebär en garanti för en riktig skarpskytt i powerplay.
Hersley skulle förmodligen gå rakt in och bli den bästa backen i hela ligan. I powerplay alltså.
Där finns den absolut största styrkan hos 32-åringen.
Vill han komma hem, är det bara att tacka och ta emot.
Men det måste också vara en prisbild som inte äventyrar någonting, även om det förstås är en värvning som ger lite eko, som på sitt sätt kan vara välbehövligt för Malmö Redhawks.
Kan man, ska man, skulle man väl kunna säga.

Vi leker dock med tanken att Hersley slutligen bestämmer sig för att köra vidare i Europa, och tjäna riktigt stora pengar (Vem vill inte göra det?).
Vad ska Redhawks göra då?
Enligt mig behöver man inte göra mer då.
Definitivt läge att gå in i säsongen med det man har, förutsatt att marknaden inte plötsligt plockar fram en kanonback som man bara inte kan säga nej till.
Då går man in i säsongen med. Lerby, Björk, Arell, Ekberg, Jensen Aabo, Lassen, Cronholm och Setkov.
Anton Öhman är klar för MoDo och Jens Olsson räknar jag med att man löser, eftersom han inte ingår i framtidsplanerna, vilket i sig är ganska märkligt med tanke på all istid han slukar, men det är en helt annan historia.
De åtta, plus att det finns en väldigt talangfull back, som har en skicklighet som jag inte tror en enda back i A-laget besitter.
Vi pratar om Helge Grans.
Han gjort A-lagsdebut i oktober 2018.
Han charmade publiken rejält redan då.
När nästa säsong startar är han ett år äldre, och har en sommarträning ytterligare i ryggen. Det kan tyckas naivt, men jag blir inte förvånad om han klarar av att spela SHL-hockey konsekvent under den kommande säsongen.
Han är väldigt ung, men det finns också exempel på spelare som gått in och spelat SHL-hockey varje vecka, i den åldern. Brynäs har Victor Söderström som är född ett år tidigare, som gjorde det i Brynäs förra säsongen, och för mig är han en topp4-back i det laget den här säsongen.

Det är dessutom inte ens så att man behöver spela Grans konsekvent varje match, tre dagar i veckan. Det finns åtta andra backar och det går att variera med en topproll i J20-laget.
Enligt de uppgifterna jag har så har man erbjudit Patrik Hersley en månadslön någonstans kring 180.000 kronor i månaden.
Nappar han inte på det (All respekt för det i så fall, hans prisbild är egentligen högre), så finns det en besparing att göra, samtidigt som man har ett jätteläge att matcha in en extremt talangfull juniorback, som har de offensiva egenskaperna, som redan har klarat av att spela ett antal A-lagsmatcher.
Om det skulle visa sig att backsidan verkligen är i behov av en ny back när SHL-säsongen startat? Ja, men då så.
Då finns det en stor påse pengar för klubben att värva en back för.
I oktober finns det backar som blivit över efter NHL-camper, och det går definitivt att hitta någon bra back på en marknaden som ständigt och jämt sägs vara begränsad.
Hos de två finallagen Frölunda och Djurgården så hittade man Brandon Gormley och Jason Garrison mitt under pågående säsong.
Om ett halvår, när behovet kanske finns, så har de 180.000 kronorna man kunde vara beredd att ge Hersley, gånger 12 månader, dessutom förvandlats till någonting helt annat, då det bara återstår sex månader på året att betala.