Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

En ekonomiskt bra lösning

Lars Volden.Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Cristopher Nihlstorp ut.
Lars Volden in.
Redhawks väntade lösning är nu på plats.
Volden har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben och därmed faller en lösning på plats som är betydligt mer hållbar rent ekonomiskt för Malmö Redhawks.

2016 kom Cristopher Nihlstorp tillbaka. Då målade många upp det som att man hade det i särklass bästa målvaktsparet i hela SHL.
Så har det också varit – på pappret.
Men Nihlstorp har haft problem med skador och missat många matcher, varje säsong och det har egentligen aldrig blivit den hårda kamp, som det hade kunnat bli.
Med Lars Volden in så får man in dels en betydligt billigare målvakt, och dels en målvakt som får en mer uttalad roll att vara tvåa, bakom Oscar Alsenfelt.

Fördelen är också att få in en något yngre målvakt, som fortfarande är hungrig.
Volden har redan haft flera toppinsatser, och brinner förmodligen ganska hårt för att ge Alsenfelt en rejäl utmaning, även om det blir en lite annorlunda situation för Alsenfelt.
Även om han varit en gjuten etta de senaste åren också, så blir det en målvakt som inte alls är lika meriterad som Nihlstorp.

På 52 SHL-matcher så landar man förmodligen någonstans kring 35 matcher för Alsenfelt, och resten kommer Lars Volden att stå.
Det är en rimlig fördelning.
Den här lösningen blir dessutom väldigt mycket bättre för Malmö på sikt, då det egentligen är ohållbart att ha två så pass välmeriterade och därmed ganska dyra målvakter, på kontrakt.

Nihlstorp?
Som ni kunnat läsa tidigare så var lösningen på gång.
Mina uppgifter säger att han landar i Graz.