Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rögles backsida börjar se intressant ut

Eric Gelinas förlängde idag.Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Igår försvann Jesper Williamsson från Rögle, trots kontrakt.
Idag förlängde man med ”sista minuten”-värvningen Eric Gelinas.
Ett steg upp på pappret, med den förändringen, definitivt.
Om det är någon lagdel i Rögle som ser lite svagare ut än de andra, så är det backsidan, men den här förlängningen tycker jag ökade slagstyrkan på truppen.

Man är just nu åtta backar.
Kodie Curran, Daniel Bertov, Erlend Lesund, Niklas Hansson, Jakob Ragnarsson, Eric Gelinas och ungtupparna Samuel Jonsson och Jakob Bondesson.
Det är de åtta som är signade just nu.
De som lämnar är Jesper Williamsson, Alen Bibic, Jonas Ahnelöv, Craig Schira och Ben Youds.
Spontant känns det inte så någon jätteuppdradering, men min känsla är också att bröderna Abbott nog gärna ser att man fyller på med en spetsback till.
Det är inte omöjligt att man ser exempelvis Jakob Bondesson på tillväxt i något allsvenskt lag (Stor roll i Kristianstad, möjligen?), även om han gjorde det riktigt bra i SHL senaste säsongen, när han fick chansen.
Tittar man på vad klubben tappat rent ekonomiskt så finns det dessutom plats för en riktigt bra back ytterligare, vilket jag tror man värvar.

Det blir inte den backbesättningen som ger mest wow i ligan, men det kommer ändå att se rätt intressant ut. Det finns ett antal spelare som jag tror har fina uppsidor.
Tänker främst på Erlend Lesund, som jag tycker gjorde det ganska bra i Mora, Daniel Bertov blir ett år äldre och en sådana som Jakob Ragnarsson borde ha massor av potential, även om steget från botten i HA är stort till Rögle.
Men nog behöver den värvningen som jag räknar med att den ska komma, vara något riktigt bra, som tar plats högt upp i laget.
Om det är så, då blir Rögles lag allt mer komplett. Forwardssidan ser, åtminstone på toppen, riktigt spännande ut.