Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jensen klar – nu är forwardsidan spikad

Jesper Jensen. Foto: David W Cerny / Bildbyrån

Med Jesper Jensens signatur, som blev offentlig idag (Kontrakt på ett år), så har Malmö Redhawks 14 forwards på kontrakt.
Jag utgår från att man stänger forwardsidan efter detta, och att man spelar med någon junior som 15:e forward om skador uppstår.
Belastningen blir inte lika hög i år, när man inte spelar i CHL.

Hur ska då tränarna ställa upp? De har säkert börjat leka med kedjor och backpar redan nu. Men om vi börjar med kedjorna, som jag hade ställt upp, så hade jag nog försökt något i den här stilen från start.

22. Lars Bryggman – 63. Fredrik Händemark – 8. Johan Olofsson
Det är dags att ge Johan Olofsson en riktigt stor och rejäl chans i en bra omgivning, och göra det direkt från start, samt över tid. Har fungerat med Christoffer Forsberg, men det är framför allt i boxplay de varit bra. Skulle passa bra att spela med två stora forwards, som kan ge honom utrymme. Var en bra kedja i slutspelet 2018. Tror den. skulle passa bra.

72. Nicolai Meyer – 40. Jesper Jensen – 9. Frederik Storm
En ren danskkedja tycker jag vore väldigt intressant. Här finns det stora möjligheter för finess och fart. Storm och Jensen har spelat ihop i landslaget och känner varandra väldigt väl. Meyer har liret i sig och det här skulle kunna bli ett starkt offensivt hot.

24. Emil Molin – 67. Konstantin Komarek – 95. Carl Persson
Komarek och Calle P spelade i Karlskrona och gjorde det bra. Då hade man Joel Kellman med sig, och det får vara Emil Molin som blir tredjelänk. Molin har definitivt klokheten och skickligheten som Kellman och det skulle kunna fungera väldigt väl med dessa tre ihop. Vem som spelar center av Molin och Komarek kan kvitta.

51. Emil Sylvegård – 23. Christoffer Forsberg – 91. Max Görtz
Max och Sylvegård tror jag funkar bra ihop. De kan trycka ner motståndarna och med Forsberg som ansvarstagande center kan man få ut mer offensivt. Forsberg kan dessutom öka sin produktion om han spelar med de här två.

20. Henrik Hetta – 26. Axel Wemmenborn
Jag tycker att båda två har en del att bevisa. Framför allt har Hetta mycket att bevisa. Wemmenborn är otroligt laglojal och kommer få sin speltid.
Men är det en skadefri trupp, så blir det, i min bok, dessa två som vara utanför fyra kedjor från start.