Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

AIK värvar Emil Aronsson

Emil Aronsson.Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

AIK Hockey värvar från seriekonkurrenten Mora.
Emil Aronsson, som ursprungligen är från Stockholm, är klar för klubben.
– Att nu få spela i AIK ska bli väldigt roligt. Jag är Stockholmare vilket gör att det känns som att få komma hem igen, säger Emil Aronsson till AIK:s hemsida.

Aronsson har spelat för Mora de senaste fyra säsongerna.
Två år i HockeyAllsvenskan, och två år i SHL.
Hans senaste säsong i HockeyAllsvenskan var 2016/2017, när Mora gick upp i SHL. Då var Aronsson en av de mer framträdande spelarna med 32 inspelade poäng.

Det är troligt att Aronsson kommer få en framträdande roll i AIK:s lag nu. Klubben har minskat sin spelarbudget ordentligt, och Aronsson kan mycket väl komma att bli klubbens förstacenter.
– Varför jag valde AIK hade att göra med hur Anders Gozzi lade upp det. Vi pratade mycket om målsättningar och hur AIK vill spela nästa år. Det kändes som rätt beslut för mig och jag ser verkligen fram emot att få starta säsongen, säger Emil Aronsson, som blir åttonde spelaren klar på forwardsidan.