Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmös uttåg får perspektiv

Malmös Fredrik Händemark tackar Jonathan Sigalet efter match 5.Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks hade i ärlighetens namn inte mycket till chans mot Frölunda.
De åkte ut med 1-4 i matcher, och helt rätt lag gick vidare till semifinal.
Så långt är nog de flesta överens.
Men faktum är att Malmö Redhawks uttåg ur SM-slutspelet får perspektiv när man ser hur mycket Frölunda ändå kört över Luleå, som faktiskt inte haft en chans här.

Om vi börjar med Malmö Redhawks fem matcher mot Frölunda så kan man ungefär summera det så här.
Match 1. Malmö inledde minst lika bra, sedan dödade Frölunda det med fyra mål på tio minuter. Matchen rökt. Sedan jämt.
Match 2. Jämt igen. Malmö drog det längsta strået. Inte orättvist.
Match 3. Sämsta matchen från Malmö Redhawks. Ett horribelt försvarsspel. Frölundas lättaste seger.
Match 4. Jämt. Malmö kunde och borde fått en femminutare med lite kvar av tredje perioden. Fick inte det. Tappade lite fokus. Fantastisk prestation av Genoway och 3-4 på tavlan, som sedan blev 3-5.
Match 5. Återigen jämt. När Carl Persson kvitterade till 1-1, var känslan att de kunde störa Frölunda. Sedan gjorde Frölunda snabbt 2-1 och 3-1. Då var matchen över.

Så har vi då Luleås prestation mot Frölunda i slutspelet. Nu har jag inte sett alla matcherna på plats, som jag gjorde i kvartsfinalserien, och långt ifrån alla minuter.
Men vi kan summera det som att Luleå gjorde inte ett enda mål på bortaplan för det första. Bättre försvarsspel än Malmö i Göteborg, men trots allt inga mål gjorda på bortaplan.
I Luleå har Frölunda gjort en svag prestation, då vann Luleå. I första matchen, för en dryg vecka sedan slarvade Frölunda borta 1-3 till 3-3, men vann i sudden death.
Idag var det inget snack.
4-1 i matcher till Frölunda, och detta genom att vinna två matcher borta.

Vad vi kan säga av detta? Både Malmö Redhawks och Luleå åker ut mot ett riktigt bra lag, men Malmös prestation var kanske inte så dålig trots allt.
Ett bra Luleå har inte heller skuggan av en chans mot VF, som uppenbarligen prickat formen på ett närmst perfekt sätt.
Malmö fick möta trean i kvartsfinal. Jag gissar på att det blivit en betydligt tajtare matchserie om man mött tvåan, Luleå.
Oavsett, om och men, så är känslan att Frölunda nu går in i SM-final med ett favoritskap. Det är inget snack om vilka som imponerat mest i slutspelet.

2017 åkte Malmö Redhawks ut mot suveräna mästarna, HV71.
2018 åkte Malmö Redhawks ut mot suveräna mästarna, Växjö.
2019 åkte Malmö Redhawks ut med slutspelets bästa lag, så här långt, Frölunda. Det kan mycket väl vara mästarna som slog ut årets Redhawks också.
Det finns 50 % chans att det blir så.

Att Frölunda fått ihop det så ruskigt bra är bara att lyfta på hatten. Hur Roger Rönnberg och hans ledare fått ihop det här laget är imponerande.
Jag log lite för mig själv när man värvade till sig David Printz i en bytesaffär mot Timrå. Sanningen är att han varit en riktigt fin bricka just i slutspelet. En fullträff! Det finns många spelare som varit det.
Det här kan bära långt…