Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Robertsson klar för Linköping

Bert Robertsson.Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

I fredags träffades Linköpings GM Niklas Persson, och tidigare Skellefteåtränaren, Bert Robertsson i ett hemligt möte på ett hotell i Linköping.
Nu är affären i hamn.
Enligt uppgifter till SportExpressen blir det Bert som har fått jobbet som Linköpings nye huvudtränare.
– Det kommenterar jag inte just nu. Det närmar sig en lösning, men vi har ingenting mer att säga, säger Niklas Persson.

Niklas Persson erkände i fredags att mötet ägt rum.
Men att det fanns ett par kandidater.
– Vi har ett par kandidater, men det kändes väldigt bra i mötet med Bert. Sedan finns det väl inte så mycket mer att säga om det. Men min känsla var bra efter mötet, sa Persson.

Enligt SportExpressens källor var det bara ett fåtal kandidater kvar redan i fredags. Redan då var Bert Robertsson det absoluta toppnamnet.
Under helgen har förhandlingar pågått, och man ska nu ha enats om ett avtal.

Bert Robertsson kommer från åtta raka säsonger i Skellefteå AIK, men i vintras stod det klart att han inte skulle fortsätta i klubben, och kvartsfinalen mot Djurgården, då Skellefteå åkte ut ur SM-slutspelet blev hans sista match i klubben.
Då kunde förhandlingarna intensifieras.
Uppgifter säger att Robertsson och Persson träffats vid minst två andra tillfällen än mötet på Scandic City i Linköping i fredags.
Känslan att han har blivit rätt för LHC har växt sig allt starkare längs vägen, och mycket pekar på att han inom kort kommer att presenteras.
– Just idag har jag haft fokus på ett möte vi ska ha med våra sponsorer under dagen, och i övrigt finns det inte mycket mer att säga än det jag redan sagt, säger Niklas Persson.