Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Svårt att hitta en mer lojal spelare

Kim Rosdahl lämnar Malmö.Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Idag stod det klart att fem spelare lämnar Malmö Redhawks.
Relativt väntade namn rakt igenom.
Mest sticker dock ett namn ut: Kim Rosdahl.
Den egenfostrade forwarden gjorde debut i HockeyAllsvenskan 2013 och har hängt i sedan dess. Finns få spelare som varit så lojala som Rosdahl.

Det har blivit sex A-lagssäsonger för Rosdahl. Debuten skedde hösten 2013, och sedan dess har det egentligen rullat på, med allsvenskt, samt SHL-spel.
Under alla säsonger har det egentligen aldrig riktigt funnits något plats för Rosdahl. Han har varit mycket in och ut i laget, och det har skett flera utlåningar till Pantern, förutom den här säsongen.
Samtidigt har det varit Rosdahl man satt på läktaren vid ett par tillfällen.
Men jag upplever det aldrig som att han någonsin gnällt.
Han har helt enkelt varit superlojal hela vägen, och när han fått spela, så har han tagit de minuterna han fått. Ibland mer, ibland mindre.

Rosdahls bästa prestationer gjorde han i SM-slutspelet 2018. Precis innan slutspelet skadade sig Nichlas Hardt, som gjort ett så bra slutspel 2017. Då klev Kim Rosdahl in och spelade sin bästa hockey och irriterade hela Frölunda.
Han har också varit en extremt värdefull spelare att slänga in när det har handlat om att försvara ledningar.
Jag har svårt att se en spelare som varit mer lojal än Rosdahl under dessa åren. Men någon spelare har varit tvungen att flytta på sig, och denna gången blev det Rosdahl, tillsammans med fyra andra: Anton Mylläri, Per Ledin, Pontus Netterberg och Marcus Sylvegård.